2022.07.01 22:07 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Victor megint farag. Éles az a balta?

Victor Crowley "kalandjai" tovább folytatódnak, immáron Adam Green rendezésében. A forgatókönyvet is ő szerkesztette, Tony Todd ismét tiszteletét tette a filmben, mint Zombie tiszteletes. Will Barratt jó érzékkel fényképezte a filmet, ügyesen használva a mastert, a long shot-okat, és a chokert, ami az egyik kedvenc beállításom, olyan parás az egész.

A film egy gyors folytatás.

Victor megint farag. Éles az a balta?

Marybeth (Danielle Harris) megmenekül a baltás gyilkos kezei alól, de hamarosan Zombie tiszteletesnél találja magát, aki hatalmas tettre készül. Marybeth megtudja, hogy apja is felelős volt anno abban, hogy Victor bent égett a kunyhojukban az idős édesapjával együtt.

Nem mennék bele a részletekbe, de szépen kibontják nekünk a család történetét, hogy Victor apja és a felesége ápolónőjének törvénytelen gyermeke a torz Victor.

Victor megöli Marybeth apját, és a testvérét, ezzel elindítva lényegében a film igazi sztoriját.

A lány vissza akarja szerezni a maradványokat, hogy tisztességesen el tudja temetni őket, ebben kéri Zombie tiszteletes segítségét, aki önkénteseket toboroz Victor Crowley elpusztítására.

Aztán szépen beindul a hentelés.

A balta lesújt Chadre, majd Laytonra (A.J. Bowen) és gyorsan megöli Cletust is.

Fogyóban a vadászok, és Victor (Kane Hodder) még csak most lendül bele igazán.

Gerinckitépés, lefejezés, lábtörés, élve kettéfűrészelés, minden ami a műfajba belefér. A gore jelenetekkel itt sincs baj, és ha valaki kedveli a B-kategóriás slashert, annak tutira tetszeni fog ez a mozi.

Tony Todd és Kane Hodder, akik a szintet hozzák, a többiek azért felejthetők.

Véres és édes.

Aki rászánja az időt, nem fog csalódni, bár ne számítson semmi extrára, semmi különlegesre. A vége sem mond semmit, Victor meghal, szétverik, és szétlövik a fejét!

Vagy mégsem?

Van egy harmadik és negyedik rész is.

Kedvenc fotelem és egy kis pisztácia.

Nem rossz!

57 A balta 2.  (2010)

akció | horror | thriller | vígjáték

Marybeth (Danielle Harris) egyszer már túlélt egy véres kalandot a félelmetes mocsárvidéken, ahol a torzszülött, baltás gyilkos, Victor Crowley (Kane Hodder) darabolja fel az... több»

1