2022.07.06 21:40 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Hiányosságai ellenére.

Joshua Cordes és Liam O' Donnell írásából a filmet a Strause fivérek, Greg és Colin rendezték.

Az "idegenek és földiek" harca már lassan 80-90 éve "divatos" a filmgyártás világában.

Hiányosságai ellenére.

Vannak békésen érkezők, vannak akik leigázni jöttek ide, vannak, akik segíteni szeretnének, és persze vannak, akik csak a kapcsolatot szeretnék felvenni velünk.

Most hirtelen más nem is igen jut eszembe, de szerintem ezekből itt is ráillik az egyik a sztori egészére.

Nézzük a negatívumokat (van belőlük).

A film legnagyobb hibája, hogy a keret szűkös, így a színészi gárda, és az effektek és a digitális technika sem túl ötletes..

Legnagyobb erénye viszont egyben legnagyobb hibája is, hiszen a büdzsé mindössze 10 millió dolce vita volt, ami valljuk be, nem egy nagy összeg.

A sztori nem túl erős.br />

Az egész szinte kimerül az ész nélküli rohangálásban, fény és hangeffektek totális felcsavarásában, és máris várhatjuk a következő összecsapásokat a gyilkos idegenekkel. De mindez szerintem kifejezetten jól lett megoldva, fordulatos és pörgős.

Egy kőbunkó nyálcsorgató popcorn-mozi, de valahogy hat az emberekre, vagyis a nézőkre és ez a Straus testvérek tehetségét is megmutatja. Előrevetíti azt, ha egyszer a két tesó egy kicsit több pénzhez jut, még akármi is lehet belőle.

De mit is láthatunk a képernyőn?

Jarrod (Eric Balfour) és Elaine (Scottie Thompson) egy barátjuknál buliznak az este, New Yorkban, ám hajnalban, kissé másnaposan arra ébrednek, hogy itt a világvége.

A film tiszteleg (vagy lop?) egy-két ikonikus alkotás előtt, mint a District 9 vagy az Alien, de látok hasonlóságot a Harmadik típusú találkozásokkal és a Matrix-szal is.

Ám, valahogy ez a film is igazi lezárás nélkül ér véget, és ez így egy óriási nagy csalódás. A Beyond Skyline ugyan szinte (majdnem) folytatás, csak más helyszínen, és más szereplőkkel, úgyhogy nem az igazi.

Azért egy valaki nem okozott a színészek közül csalódást, Oliver, a gondnok (David Zayas), aki végül is feláldozta magát az emberiségért.

Nem jó, nem rossz, olyan nagyon közepes, de egyszeri megtekintésre simán jó, akik odavannak a sci-fy "invasion" zsáner filmekért.

Üres kávé és füstölt sajt a kedvenc fotelemben.

58 Skyline  (2010)

akció | sci-fi | thriller

Egy baráti társaság egy nap arra ébred, hogy a föld ellen idegen lények üzentek hadat. A céljuk egyszerű: végezni akarnak az emberi faj minden egyes tagjával. A túlélők... több»

2