2022.07.08 19:18 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Segítség, valaki engem követ!

Walesi horror.

Görög joghurt.

Segítség, valaki engem követ!

Pekingi kacsa.

Olasz, Pecorino sajt.

Francia pirítós.

Kínai papucs.

Mi kell még?

Hát egy jó film élmény, amit a The Feast simán tud garantálni nekünk. Lee Haven Jones rendezte, a forgatókönyvet Roger Williams írta.

De gyorsan térjünk is rá, mit láthatunk a filmvásznon, miből lesz a cserebogár?

Ja, míg el nem felejtem ez a hármas számú bio-, vagy öko-horror film, amit itt megosztok veletek.

Nézzük!

Egy tehetős család, Gwyn (Julian Lewis Jones) és felesége Glenda (Nia Roberts) a két fiúk jelenlétében, Guto (Steffan Cennydd), na meg Gweirydd (Sion Davies) partit szeretnének adni.

A két meghívott, Mair (Lisa Palfrey) és Euros (Rhodri Meilir), akiknek a cége olajfúrásokkal foglalkozik. Glenda felbérel egy a közeli faluban lakó lányt, Cadit (Annes Elwy), hogy segítsen be a személyzetnek főzni, és tálalni. De a nagy kapkodásban nem veszik észre a lány mennyire fura.

Gyalog jön, pedig a birtok nagyon kiesett részen van, és a haja csuromvizes, pedig nem esik, és alig beszél.

Cadi viselkedése egyre furább.

Be is pánikol, mikor puskalövéseket hall az erdő felől, ahol a családfő nyulat szeretne leteríteni, és amikor behozzák a döglött nyulakat, rosszul is lesz.

De ez még semmi.

A terítőkön sáros foltok jelennek meg maguktól, Euros kezében felrobban egy üveg bor a semmitől, és Cadi a nemi szervébe csúsztatja a törött üveget, látszólag fájdalom nélkül.

Guto, aki drogfüggő, rákérdez Cadira, hogy tud-e valami anyagot, erre a lány kiviszi az erdőbe, és mutat neki egy pszichoaktív gombát, ami állítása szerint olyan, mint a drog!

Guto csak úgy nyersen be is kap még vacsora előtt néhányat belőle.

Megjön Mair, de valahogy a hangulat nem oldódik. Guto betépve ül le az asztalhoz, és nemtetszését fejezi ki, hogy testvére a nyers hús diétát kedveli.

Eközben Cadi kisétál az erdőbe, és a fák és a virágok a jelenlétében kivirágoznak, és körbe ölelik a testét.

Kiderül a party igazi célja is, hiszen meg szeretnék győzni Mairt, hogy fúrásokat végezzen el a földjükön, amit Mair visszautasít, hiszen az a hely szent, az a "Rise", ahol a Földistennő is lakik. Mair hisz a babonákban és fél, hogy felkeltené az Istennőt. Glenda, Mair és Gwyn tovább vitatkoznak, eközben látjuk, hogy Guto egész lába rohad, és tele lesz férgekkel. Cadi odaviszi a révületbe esett Gweiryddet, és arra kényszeríti, hogy ölje meg testvérét.

De Guto a haláltusája közben még elmondja, hogy miért is hagyta ott a kórházat, ahol dolgozott Gweirydd, pusztán "csak" az az oka, hogy több beteget megerőszakolt.

Cadi ezek után szexre "kényszeríti" a férfit, akit a nő vaginájába csúsztatott üvegdarab megöl.

Eközben a házban Mair kap egy hívást a barátjáról, hogy azonosították a tóba borult kocsiból a holttestet. A test Cadi teste, aki belebújt a bőrébe, az maga a Felemelkedés Föld istennője személyesen.

Mair erre gyorsan elmenekül, és sorsára hagyja a többieket, ám ekkor belép az Istennő, és megöli Gwynt, egy hatalmas nyársat szúr át a fülén keresztül.

Glenda, valamiféle transzban levágja Gutót, és Eurost arra kényszeríti, hogy egyen a húsából, de nemsokára a szájába teszi a vadászpuska csövét, és kilövi az agyát Eurosnak.

Ám a történetnek még nincs vége, hiszen Glenda elvágja a saját torkát, így mindenki meghal.

Aki ártott a földnek, vagy embertársainak, netalán mind a kettőnek.

Az istennő hamiskás mosollyal elégeti a holttesteket, majd könnyed léptekkel visszamegy a Rise-re.

Nagyon erős mitológiai háttér, tele folklórral, misztikummal, és mindenekelőtt gore jelenetekkel.

A természet bosszúja, modern köntösbe bújtatva!

Magával ragad, és eltelít!

Szép képek, és mégis néha brutálisan nyersek, és felkavarók!

Egy walesi horrorfilm, amiről még tudnék is beszélni.

Egyenlőre ennyi, és én erősen ajánlom!

Mondom ezt a kedvenc fotelemből, kesudiót rágcsálva.

65 The Feast  (2021)

horror

Úgy tűnt, kiváltságos helyzet részt venni Cadi vacsoráján, a vendégek azonban még csak nem is sejtik, hogy ez az utolsó vacsora, amelyen részt vesznek.

1