2022.07.18 17:20 BRANTON Olvasottság: 125x
3

Szutyok banda

2009-ben elérkezett a Halálos kitérő-széria harmadik menete, amely olyan téren újított a franchise-on, hogy itt most nem egy fiatal, tini bandát látunk, hanem egy csapat kiégett, bűnöző marhát.

A szökött rabok behozatala szerintem egyébként nem egy rossz ötlet, sőt kifejezetten üdítő érzést okozhatott volna, ha a készítők írnak mellé egy rendes sztorit, vagy egy tűrhető filmet. Nos, egyik sem sikerült. Az első részben ugyan van pár blődség, de kellően komolyan vehető, szórakoztató volt és pörgős. A második részre csak a szórakoztatás maradt meg. A harmadik részre egyik sem marad, cserébe még unalmas és amatőr is az, amit látunk.

Szutyok banda

A rendezői székben Declan O'Brien foglalt helyet, aki olyan filmeket rendezett, mint például a Sharktopus és A küklopsz szövetsége. Bevallom, nem láttam egyiket sem, de nem is szándékozom, hiszen már a címük is brutálisan elrettentő számomra. Ennek ellenére bíztam abban, hogy a második Halálos kitérő kaland után következő rész újra jó lesz. A bizalom egy nagyon hálátlan dolog, megtanultam. A film cserben hagyott, nem kicsit, nagyon.

Declan rendezésén látni, hogy olcsó és amatőr. Az első rész profizmusát meg sem közelíti, de még a második epizód B-kategóriás báját sem. A maszkok kicsit sem élethűek, sőt kifejezetten kilóg a lóláb, mert borzalmasan néznek ki, de nem pozitív értelemben. A filmből teljesen kiveszett a horror-faktor, melyet felváltott egy önmaga paródiája érzet. Nem véletlenül, hiszen karaktereink végtelenül ostobák, a rendezés mint említettem iszonyat gyenge, az operatőri munka szintén rossz. A sötétben játszódó jelenetekben, nem lehet semmit sem látni. A brutalitás visszafogott, de nem azért mert egy szándékos döntés lett volna, hogy na most akkor inkább a történetre koncentrálnak. Leginkább azért visszafogott a brutalitás, mert egyszerűen nem volt rá pénz. Ami pedig van, az öncélú és rosszul is néz ki. A vér kinézetén észrevenni, hogy egy gagyi, internetről ingyen letölthető videóvágó programmal lett odavarázsolva. Ilyenkor még jöhetne a filmek tipikus megmentő opciója, hogy a színészek elviszik a hátukon az alkotást. Nem, baromira nem. Borzalmas, semmilyen színészeket kapunk. Olyan típusúakat, melyeket a Sharknado szintű, Asylum-filmekben láthatunk.

Na ja ,a Halálos kitérő harmadik részét, mintha az Asylum égisze alatt készítették volna, de ide vehetjük a szintén Declan O'Brien rendezte negyedik, ötödik és a Valeri Milev rendezte hatodik részt is. Zs-kategóriás mozi. Csalódás az első, de még a második rész függvényében is. 1 csillagot ér az 5-ből.

horror

Nate és Alex az erdős hegységbe megy kirándulni néhány barátjukkal. Szeretnének kikapcsolódni a természetben, ám valóságos pokoljárás lesz belőle. Az erdőségben ugyanis egy... több»

3