2022.07.18 21:26 Kóborló Olvasottság: <100x
2

Ötletes, de csupán ennyi

Kimondottan furcsán viszonyulok ehhez a filmhez, merthogy szerintem már évek óta ott pihen a dvd-s polcomon, de szerintem még soha nem néztem meg az elejétől a végéig. Mindig belekezdtem, de vagy meguntam, vagy egyszerűen csak beszundítottam rajta, emiatt pedig folyamatosan csökkent az érdeklődésem a filmmel kapcsolatban (bizonyára kell egyfajta hangulat is ehhez a filmhez). Viszont a napokban végre valahára rávettem magamat a film megtekintésére és azt kell hogy írjam, nem volt annyira könnyű ez. Na de nézzük hogy mit is tartogat a Bosszú az űrből című film.

A film egyik nagy ütőkártyája, maga a rendező személye volt, hisz a kétezres évek legelején, a totális ismeretlenségből vált egyik pillanatról a másikra, kimondottan közismert személlyé, Eduardo Sánchez (aki az 1999-es Idegleléssel robbant be a filmvilágba). Tulajdonképpen jómagam is elsősorban az ő neve miatt vettem anno annak idején meg a filmet. Maga a film történetét egész ötletesnek mondanám, bár azért azok számára, akik kedvelik az összetettebb történettel és cselekménnyel rendelkező horrorfilmeket, azoknak azért eme produkció nem feltétlenül fogja elnyerni a tetszésüket, hisz mondhatni pár A4 lap elegendő lehetett a film forgatókönyv megírásához. Tehát történet szinten egyáltalán nem vállal sokat a film, viszont azt gyorsan hozzáteszem, hogy legalább ez a fajta megközelítésével, még nemigazán találkoztam mindez idáig más filmnél. Sajnos a film kivitelezésén érződik, hogy egy független filmes kiadó hozta tető alá, bár ezt elsősorban leginkább az egy helyszín választásán lehet észrevenni és persze az idegen létforma megjelenítésénél. Viszont az el kell ismerni, hogy látszott a lény megtervezésénél és kivitelezésénél, hogy rendkívül kreatív stáb állt mindezen dolgok mögött és valószínűleg mindent megpróbáltak, ami a film költségvetéséből még belefért (elég csak az űrlények, űrhajójára gondolni). Ami viszont nálam nagyobb gond volt, az a gyenge karakterek, a sokszor már-már idegesítő párbeszédek, illetve cselekedetek és sajnos mindehhez elég gyér színészi alakítás is társult. Viszont az megint tagadhatatlan, hogy a filmnek van egyfajta nyomasztó atmoszférája, ami viszont végigköveti szinte az egész történetét. Van pár keményebb jelenet is a filmben, de ahhoz hogy ez emlékezetes maradjon egy horrorrajongó számára, ahhoz viszont kevés.

Ötletes, de csupán ennyi

Mindent egybevéve, egy ötletes kis horrorfilm lett, ami valószínűleg nem csorbította az Idegleléssel világhírű Eduardo Sánchez hírnevét, de nem is fényesítette azt tovább. Egy egyszeri alkalomú horrornak bőven megteszi.

horror | sci-fi | thriller

Wyatt évek óta elszigetelten él barátnõjével egy rejtélyes tragédia árnyékában, míg egy napon becsöngetnek hozzájuk rég nem látott barátai. A három férfi közös... több»

2