2022.07.27 17:48 HEROES OF THE DAY 2 Olvasottság: 127x
0

Feka rendőrök III. kalandja

A Bad Boys 2 egy szuper akciófilm, számomra már egyenesen korszakalkotó. Az első sem volt olyan rossz szerintem, bár a második sokkal jobban sikerült. Számomra a harmadik rész 2020 csalódása lett. Látszik, hogy a széria kifulladt, Smith és Lawrence már kinőttek a szerepből. Az 1-2-nek volt egy hangulata, főleg, a második résznek. Ennél már, hát.. látszott, hogy egy más stílusú folytatást szeretett volna hozni, ami számomra elképesztően unszimpatikus. A legrosszabb, hogy nem ezt vártam! Az első rész (vagy a második, már nem emlékszem) 145 perc, ami akárhogy is nézem, nem kevés idő! Ettől függetlenül a játékidő így is pikk-pakk lement, mert mindig történt valami. A Bad Boys 3: Mindörökké rosszfiúknál ez nem így van.

Ezúttal 124 perc a film, de nekem úgy telt, mintha kb. 4-5 óra lett volna. Az első jelenet az még oké, igazi kocsizgatás a főúton. Aztán ahogy haladtunk előre az időben, kezdtem érezni, hogy a film a fényből egy sötét árnyékba lép, és egy olyan stílusba megy át, ami nem feltétlen a szívem csücske. (És ennél finomabban nem is fogalmazhatnék.) Számomra ott gyéresedett be az egész, mikor kiderül, hogy Mike fia, a fő gonosz...

Feka rendőrök III. kalandja

Ezek után nézzük a Bad Boys 3 pozitívumait! Az akciójelenetek néhol igen látványosak, és egész jól néznek ki minden téren! Emellett tetszett, hogy nem cserélték le Lawrence-éket, ami a mai/mostani folytatásoknál, igen gyakori. Ritkán, de akadnak elképesztően eltalált poénok. Jó, nem sok, de ezek annyira kacagtatók, hogy felérnek egy plusszal. És, ennyi volt... A színészekről nem nagyon van mit beszélnem, a főszereplő pároson kívül a többi szereplőt csak ebből a szériából ismerem. Habár, ha az alakításokról kell beszélnem, akkor arról már beszélhetünk is egy kicsit! Szerintem Will és Martin egyértelműen kifogástalanul alakít, bár ez meg volt alapozva az első és a második filmben egyaránt. Rajtuk kívül az egyetlen értékelhető alakítást nyújtó valaki az a fő gonosz, a bizonyos ARMANDO.

A vége a filmnek szerintem túl egyszerű: „ünneplés, hamar mindenki újra boldog lesz stb." Nem kellett volna itt leragadniuk. A játékidő egyrészt oké volt, másrészt kevésbé. Hogy miért jó? A legtöbb akció-vígjátéknak kb. ennyi szokott lenni a játékideje (legalábbis én ezt vettem észre, de az is lehet, hogy most hatalmasat tévedek, na mindegy), és ez sem akart másképp lenni. És, hogy miért rossz? Mert, mint írtam feljebb, a kivitelezés uncsi.

Volt olyan rész, ami egyszerűen értelmezhetetlen volt, egyáltalán nem lehetett követni. Ha a karakterek jelleméről kéne most így egy pár szót ejtenem, akkor azt mondanám, hogy Rita, Martin lánya és az a bizonyos "boszorka" is ritka semmilyen, kellemetlen és iszonyúan silány karakterek voltak. Legalábbis nekem egyáltalán nem jöttek be.(És a fő gonosz srácot nem véletlenül nem soroltam bele a sz*r karakterek közé, félreértés ne essék!)

Akkor szerintem összegezzünk!

A Bad Boys 3: Mindörökké rosszfiúk semmi újat vagy egyáltalán értékelhetőt nem tudott mutatni, pedig nagyon szerettem volna, hogy ez jó legyen. Én is, meg sokan mások is, mert sokak kedvencét szúrták most el. Köztük az enyémet is. 4/10

akció | krimi | thriller | vígjáték

A Bad Boys filmek kedvelt rosszfiúi, Mike (Will Smith) és Marcus (Martin Lawrence) nem tudják levetkőzni régi énjüket; együttes erővel újra harcba szállnak a gazemberekkel. Marcus... több»

0