2022.08.01 09:55 BRANTON Olvasottság: 205x
1

Alpári, de nagyon szórakoztató!

Nem mással nyitom az augusztust, mint a David Gordon Green rendezte Király! című filmmel.

A magyar cím szerintem úgy baromság ahogyan van, az eredeti sokkal helytállóbb. A felség sokkal stílusosabb lett volna magyar címnek, na mindegy is. Egy patkány varázsló elrabolja Belladonnát (Zooey Deschanel), aki Fabious herceg (James Franco) jegyese. Fabious úgy dönt, hogy ideje hősnek lenni, elindul egy mentőakcióra, hogy kiszabadítsa szerelmét. Eközben a király megparancsolja, hogy Fabious öccse is csatlakozzon, aki egy lusta here, kinek neve Thadeous (Danny McBride).

Alpári, de nagyon szórakoztató!

Útjuk során találkoznak lehetetlennek tűnő küldetésekkel, kalandokkal, na meg Isabellel (Natalie Portman), akiért Thadeous bármit megtenne. Aki tudja, hogy Danny McBride milyen filmográfiával rendelkezik, az sejtheti, hogy mi vár rá jelen alkotásunk nézése közben. Vannak emberek, akik tíz perce elteltével elkapcsolják a filmet. Vannak olyan emberek, akik viszont vevők az efféle, nagyon is bűnös élvezetre. Ez az alkotás, mint mozifilm nem jó, viszont, mint egy parodisztikus elemekkel tűzdelt, túltolt trágárságokkal vegyült videoklip, na, úgy csodálatos.

Körülbelül 12-13 éves lehettem, mikor először láttam. Nem lett tőle semmi bajom, nem lettem gonosz varázsló vagy akármilyen boszorkány. Már akkoriban szénné röhögtem magamat rajta, pedig nem egy intelligens humorú filmmel van dolgunk. Vevő vagyok a trágárságra, de csak egy bizonyos szintig. Nos, David Gordon Green filmje abszolút kimaxolta ezt a szintet. A film keveri a műfajokat, találkozunk fantasy-val, kalanddal, de talán még egy kis horrorral is a vígjáték mellett. Megijedni ugyan nem kell, nem lehet és nem is szabad, de azért vannak necces jelenetek. Fröcsög a vér literszámra, zúdulnak a p*csökkel kapcsolatos humorbombák. Ízléstelen, de még nézhető. Toby Jones nagyon jól hozza a kis beszari Julie-t, egyszerűen, de nagyszerűen röhejes a karaktere. James Franco és Danny McBride szintén remekelnek, Zooey Deschanel pedig elképesztően aranyos. Justin Theroux alakítja Leezart, a gonosz varázslót, aki elrabolja Belladonnát. Na, Theroux alapvetően egy jó színész, és itt sem hazudtolja meg magát, sőt, kevesen tudnak ilyen jóízűen ökörködni.

Szóval, én szeretem ezt a marhaságot, kiváló szórakozás mondjuk sörözgetés közben. Ha rossz a kedved vagy csak jól szeretnél szórakozni, nézd meg! Lehet nem fog tetszeni, lehet kinyomod tíz perc után, de lehet az is, hogy ugyanúgy fogod szeretni mint én. Kell néha az a komolytalanság, 3 csillag!

65 Király!  (2011)

fantasy | kaland | vígjáték

A bátor királyfi épp hazaérkezik küldetéséről, mikor menyasszonyát elrabolja a gonosz varázsló, Leezar. Nincs mit tenni, a bátor lovag útnak indul, hogy kiszabadítsa szíve... több»

1