2022.08.01 14:38 Artúr Olvasottság: <100x
0

Számíts a legrosszabbra és örülj, ha valami nem olyan vészes

Számíts a legrosszabbra és örülj, ha valami nem olyan vészes. Nekem ez a hozzáállásom a Netflix munkásságához. A véleményeket olvasva úgy látom, hogy széles körben elterjedt az általam csak úgy nevezett: netflixizmus-gyűlölet. Ki erősebben, ki óvatosabban veszi kézbe a tollat és írja meg a gondolatait ezzel kapcsolatosan. Vigyázni érdemes azért, hiszen a netflixizmus kritikája hamar átcsaphat rasszizmusba, homofóbiába, vagy csak simán értelmetlen és üres indokolásokba, hogy a valakinek mi miért tetszik/nem tetszik/gyűlöli. A vélemény szabad. A netflixizmus érzékenyítő? Vagy arrol van szó, hogy egy "terméket" olyan piacra is el akarunk adni, ahol a kisgyerekek akkor tudnak azonosulni egy főhőssel, ha annak piros a színe, vagy kék. Értsd jól. Én láttam olyan Cartoon Network szuperhősös-adaptációt, ahol a képregényekben piros színű hőst egy kék színű váltotta fel. Vagy kevesebbeket zavart ez akkor, vagy nem volt olyan fórum, ahol le lehetett volna írni.

Vannak az érzékenyítésnek határai? Lehetnek, de az is valid kérdés, hogy van-e alternatívád, hogy másik tartalomgyártó kontentjét streameld? Egy értéktelített világban ki lesz cenzora a helyes értékek kiválogatásának egy vallási-, etikai-, kulturális spagettiből. Nem én.

Számíts a legrosszabbra és örülj, ha valami nem olyan vészes

Röviden talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy aki meglepődött azon, hogy egy-egy karakter ebben a sorozatban milyen beállítottságú, az nem tudom, hogy hol volt az elmúlt két évben. Messzire vezetnének a további gondolatok, talán nem is kezdek bele. Ja, kellene egy pár szót szólni magáról a sorozatról is, ha van még türelmes olvasó, aki kibírta eddig és amúgy kíváncsi a véleményemre a tartalomról.

Egy másik hozzászóló írta, hogy ezt új történetként a többitől elvonatkoztatva kell nézni. Egyetértek vele, bár az 2022-es filmet nagyon szeretem, és Milla Jovovich nekem olyan mint Hugh Jackman, nem nagyon fogom tudni másmilyen közegben elképzelni őket mint az X-Menek és a zombik között. Ez a történet ugyanakkor számomra sok újat mutatott, izgalmas volt az ismerős város- és személyneveket hallani most kicsit másképpen, és még fejben összehasonlítani is mókás élmény volt, hogy mi hogyan volt korábban, és hogy oldották meg most. A látvány kellően mai, részletes és cukormázas. Kicsit kaptárosan undorító, de nem volt túlzó. Érdekes, hogy a marketinget viszonylag a középpontba állították, és hogy komolyabb játékidő jutott a családi drámáknak és a tutigimis bohóckodásnak is. Bár úgy gondolom, hogy azért megvolt ezeknek is a miértje. Személy szerint én az ilyen a részeket szerettem a legkevésbé. Nem azért mert egyneműek vagy nem egyneműek között zajlott, hanem azért mert több akciót, nagyobb történeti íveket akartam.

Mindent összefoglalva, aki nekiveselkedik, nem fogja megbánni. Kell hozzá az egy kis nyitottság és megértés, de ezekkel együtt jó mozit fogunk kapni. Ajánlom.

akció | horror | sci-fi | thriller

Majdnem három évtizeddel a járvány kitörését követően az Umbrella cég sötét titkai a felszínre kerülnek. A nagysikerű videojáték élőszereplős adaptációja a Netflixtől. több»

0