Klauka89   2022.08.11 05:34   olvasottság: 835x
3

Nincs nagy baj, csak sok kicsi

Nehéz bármit is mondani... A Mindenki után Deák Kristóf nekem már-már garancia volt arra, hogy nem fogok csalódni most sem. Nos, ez így lett. Egyetlen magyar filmet sem tudok mondani, ami ennyi érzelmet, dühöt, harangot és szánalmat ébresztett bennem.

A fő jelenet pokolian letaglózott, annyira élethű volt. Itt kiemelném Jordán Tamás nevét. A művész el-ké-pesz-tő-en ott volt a szeren. Egy olyan alakítást láthattunk tőle, amelynek igazisága már szinte fáj. Örültem, hogy a főszereplő szerepében nem Csányit látom, hogy nem látom Dobó Katát, Schell Juditot vagy Rudolf Pétert. Ők azok, akikkel nem egy erőltetett filmet csináltak már.

Nincs nagy baj, csak sok kicsi

Deák Kristóf máshonnan közelít. Jó, hogy megmozgatta a senior tagokat, a méltán híres, filmekben keveset látott arcokat is. Volt, akit csak a sok szinkron miatt ismertem meg. A drága Pogány Judit! Döbrösi Laura hozta az Aranyéletből megszokott flegma stílusát. Lesújtó végkifejlet, a családi ereklyeként kezelt karóra története is. Mindenképpen nézzétek meg, mert a történet remekül visszaadja az unokázós csalók gaztetteit, mellyel egyébként nagyszüleimet is megtalálták 10 éve. Míg egyik nagyimban főleg a naivitás, a menteni akarás működött, ahogyan Rácz bácsiban is, a másik mamám inkább kapcsolt, letette őket és felhívott engem.

Éljenek a nagyszülők, akinek még van, szaladjon gyorsan és ölelje meg őket, kérdezzen felőlük gyakran. Van, aki már nem teheti meg! Deák Kristófnak pedig hatalmas gratuláció, nem mondok nagyot azzal, ha azt állítom, hogy legjobb magyar film címet nyugodtan megkaphatja.

79 Az unoka  (2022)

akció | dráma | thriller

A történet főhőse Rudi, egy átlagos, jólelkű irodista srác, akinek a nagyapja egy szívtelen csalás áldozatává válik. Rudit nem hagyja nyugodni az igazságérzete, és úgy... több»

3