2022.08.19 06:52 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
0

Csak átlagosan...

Ezt a filmet ki kell hevernem személy szerint. Ahhoz képest, mennyire vártam ezt a filmet, ráadásul olyan időszakban érkezett, mikor a mozikban is uborkaszezon volt, így felüdülésnek tartottam előre. Már premier napján megnéztem, mivel ha valami érdekel, az érdekel. De sajnos igencsak félresikerült, a film alatt többször a szemöldökömet húzogattam, csak épp nem jó értelemben.

Valahogy nekem nem jött át a film, vagy tényleg ennyire nem sikerült, nem működött nálam. Már az, hogy egy Predátort a 18.század elejére raknak. Ahol, ha a film közben is meglátjuk, sokkal fejlettebb harcászati szempontból, és a film közben a francia prémvadászok és a komancs törzs legjobb harcosait is mondhatjuk könnyű szerrel öli, sok-sok vér árán. Közben a fiatal komancs hölgyemény csak fut, menekül, semmi mást nem látunk tőle.

Csak átlagosan...

A film végén persze megtáltosodik és kinyírja a Predátort, úgy, hogy a Predátorból lesz a Préda hirtelen... nekem sajnos ez nem állt össze egyáltalán. Természetesen a kor és a táj, ahol játszódik némileg kompenzál, van pár jó ötlet is a filmben. De legalább rájöttem a film végén, hogy a Disney miért is száműzte Streamingre. Viszont igen, ami néha meglep, a többi embertársam reakciója, értékelése, a körömben voltak ilyen-olyan vélemények is, de inkább pozitív. Úgyhogy lehet, én kilógok picit ezzel a rosszabb véleménnyel, de ezt is vállalni kell! :P Természetesen a Predátor filmeket nézve azért még mindig nem ez volt a legrosszabb film, messzemenően se. A két Alien vs. Predator filmet is nézve a 4. helyre helyezném a franchise-on belül, igaz, azt írták sok helyen és olvastam, hogy ez nem kötődik hozzá, és ezzel újraindítják a Predátor-franchise-ot. Reméljük, a következő jobb lesz. Értékelésem azért így is 10/6.

73 Préda  (2022)

akció | dráma | horror | kaland | sci-fi | thriller

Egy komancs törzsi világában járunk, amelynek mindennapjait még nem dúlták fel az európai hódítók. Itt él Kee, aki mintha látnoki erővel is bírna. A lány nagyon közel áll... több»

0