2022.10.14 23:45 kabel Olvasottság: <100x
0

Nehéz elhinni, hogy erre milliók vártak

Nem nézek sok animét, de akárhogy is nézem, ez egy elég gyenge sorozat. Sajnos főleg a forgatókönyv a hibás, a szöveg egyszerűen borzasztó, folyamatos a tell-don't-show megoldás, rengetegszer ugyanazt az információt látjuk/halljuk többször, illetve karakterek úgy beszélnek egymással, mintha mindenki hatéves lenne és nem ismerne semmit a világból. Nincs nagyobb üzenet, nincs nagyon érzelem se, csak rengeteg klisé. Őszintén, nem tudom, egy ilyen bugyuta sorozat kinek szólhat, felnőtteknek messze túl gyerekes, gyerekeknek meg furcsán véres.

A történet felépítése sem ideális, a mentor karakter és a fő antagonista az utolsó 2-3 epizódban jelenik csak meg, és annyira nincs egyiknek sem motivációja vagy szerepe, hogy teljesen értelmetlen és súlytalan a történet végkifejletnek nem mondható utolsó felvonása. Semmi sincs igazából feloldva vagy megoldva, a karakterek nem mentek sehová, a főszereplőnk majdnem semmilyen karakterfejlődésen sem esett át, nem igazán tanult semmi komolyat, azon túl, hogy a női karakterek nem csak a melleik miatt fontosak. (Igen, ez kb. a központi üzenete a sorozatnak, és ez az a karakter, akivel azonosulnunk kéne.) Főszereplőnk központi gimickje, hogy kb. mint a Hulk át tud változni a láncfűrész emberré, és kaszabolni tud, anélkül, hogy meghalna. Most komolyan, miért lenne egy ilyen karakter érdekes vagy izgalmas, ha semmi sem sebezheti meg? Nevetséges és ostoba történetmesélés. Sajnos az utolsó pár epizód egy 'gyenge' sorozatot lehúzott a 'rossz' kategóriába.

Nehéz elhinni, hogy erre milliók vártak

Azt meg kell említenem, hogy az animáció többnyire szép, pár epizódnak érdekes kamerabeállításai vannak az évad közepén, kicsit olyan, mintha azokat egy másik csapat készítette volna, amelyik kicsit értett volna a visszafogott filmművészethez. Sajnos ez hiányzik leginkább a sorozatból. A karakterek szinte folyamatosan elmondják, hogy éreznek, vagy szanaszét magyarázott flashbackek elmesélik helyettük a mondandójukat. Nincs mit interpretálni, mint néző, ezért hihetetlen unalmas a történet, és többször elbóbiskoltam. Hm, a paragrafus, amiben megpróbáltam jókat írni a sorozatról, oda vezetett, hogy tovább szapultam.

akció | animáció | kaland

Egy árulást követően egy halottnak hitt fiatalember hatalmas ördög-ember hibridként születik újjá, miután összeolvad házidémonjával, és hamarosan besorozzák egy... több»

0