2022.10.29 12:51 Nagy Tímea Olvasottság: 1670x
2

Egész jó lett!

A rendező úgy tűnik megpróbálta feljavítani az alapsztorit hamis szálakkal, mint a vérszekta, ami zavarossá tette a történetet és nem biztos, hogy mindig az előnyére vált a sorozatnak. Emiatt rengeteg negatív kritikát kapott, indokolatlanul hisz ez nem egy feltáró jellegű dokumentumfilm, vagyis megvan a szabad mozgástér arra, hogy a rendező saját elképzelései szerint alakíthassa a történetet. Ha a túlzásokat kivesszük a történetből úgy a megoldás meglehet, egyszerűbb mint a faék.

A sorozat tele van intrikával, zsarolással, manipulációval és hazugságokkal, kifejezetten irritáló karakterekkel, de érdekes fordulatokkal is. Az első rész után egy klasszikus magyar szállóige jutott az eszembe. "Itt mindenki hülye? Itt? Mindenki." Valóban. Szépen fogalmazva a maga módján mindenki lökött, aki meg nem, a történet végére az lesz.

Egész jó lett!

A család számára ez egy igazán kemény próbatétel lehetett, ahol a megmérettetések folyamán kiderült, hogy csak formailag és a konvenciók mentén képesek-e családként funkcionálni vagy valóban összetartó szeretetközösségként működtek a nehézségek idején is. Vajon ebből a szempontból mennyiben egyezik meg a film a valósággal? Az biztos, hogy a filmben igen csak sok helyen "elvéreztek" a család tagjai, elsősorban a szülők. Azért váltak támadhatóvá, mert összetartás helyett ítélkeztek vagy épp bosszút álltak, egymáson is. Következetesség, elfogadás, megfontoltság, taktikusság szempontjából van némi tanító jellege a sorozatnak. Összességében ez egy érdekes és rejtélyes történet lett.

horror | misztikus

Egy álomotthonukba költöző házaspárt egy "A Figyelő" aláírással rendelkező zaklató rémisztő levelei fenyegetnek. több»

2