2022.10.29 14:11 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Csak Gemma Arterton miatt!

Olyan jól indul.

Olyan sehogyan sem folytatódik.

Csak Gemma Arterton miatt!

Olyan semmilyen módon zárul.

Marjane Satrapi elszúrta.

A Persepolis iráni rendezőnőjének hollywoodi debütálásában Ryan Reynolds játszik egy olyan embert, aki azt hiszi, hogy a háziállatai beszélnek hozzá, és ebből elég sok problémája származik.

Lássuk:

Biztos sokunknak van olyan ismerőse, aki nem bír, vagy nem tud beilleszkedni a környezetébe. Pedig megpróbálta, és a környezet sem volt elutasító, de szerencsétlen flótás mégis annyira kegyetlenül irritáló ember, hogy inkább mindenki elkerüli. A hangok című film főszereplője, Jerry egy ilyen figura, és ahogy az ilyenkor általában lenni szokott, förtelmes titkok bújnak meg a háttérben, ráadásul a munkahelyén egy rózsaszín overallban kell dolgoznia. Nem is csoda, hogy Jerry hangokat hall a fejében, és azt képzeli, hogy a kutyája és a macskája beszél hozzá. Természetesen fel vannak osztva a szerepek: a kutyáé a lelkiismeret hangja, a macska meg a kisördög, és persze mindig utóbbi jön ki győztesen a képzelt szópárbajokból.

Egy zenész azt mondta egyszer, hogy soha nem szabad hinni a hízelgő belső hangoknak, de ugyanez vonatkozik a kisördög dumáira is. A filmben sokszor Jerry sem tudja, hogy kinek higgyen, és az is egyértelműen látszik, hogy a filmkészítők sem tudták eldönteni: thrillert vagy komédiát csináljanak inkább.

Így nagyjából egyik sem lett.

Pedig nem indul rosszul a dolog, eleinte egészen viccesek az állatok beszólásai, ráadásul – és ezt a filmet eredeti nyelven megtekintők fogják észlelni – az állatok is Reynolds hangján szólalnak meg. Nem is akárhogyan: a kutya amolyan közép-nyugati, a macska pedig skót akcentussal beszél.

De ez is uncsi lesz egy idő után!

Körülbelül fél óra után a sztori kifullad, egyre nagyobb hülyeségek történnek, és a flashbackek is ezer sebből véreznek. A vége (melyet nem árulunk el) pedig a végső elcseszése ennek a jobb sorsra érdemes ötletnek, egy többre hivatott rendezőtől és megbízható színészektől. Valahogy így kell két pad közé esni.

Magyarul egyenesen előre, és pofára!

Persze azért nézhető, ez az én véleményem!

68 A hangok  (2014)

horror | krimi | thriller | vígjáték

Ennek a fekete-komédiának a főhőse Jerry, a gyári munkás, aki súlyos skizofréniában szenved, de gyógyszerét nem hajlandó szedni. Magányos és instabil életet él egy macskával... több»

1