2022.11.28 23:15 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
0

Videójáték-adaptáció LVL....

A Mortal Kombat volt az első igazán nagy durranás a '90-es években videójáték fronton, arra a hullámra épülve jött is a film 1995-ben, amivel mostanság a 2021-es filmet összehasonlítgatják elég rendszeresen, pedig nem kellene. Mivel ez egy teljesen különálló film, főleg ahhoz semmi köze sincs. De akkor is egy újabb videójáték-adaptáció, ami mostanság igen felkapott téma Hollywoodban, nem sok sikerrel, mivel minden ilyen fajta filmet igen nehéz úgy megcsinálni, hogy a rajongóknak is megfeleljenek. Ez a film sem különb ezáltal a többitől.

Ha viszont elvonatkoztatunk, hogy ez csak egy film, akkor jól működik, és tudjuk, amit tudunk, hogy ez trilógia lesz, így ez az etap első harmada jóra sikeredett, úgy mondanám, hogy közepesen jó. A film tartalmáról csak annyit, hogy Cole Young (Lewis Tan) MMA-harcos, aki hozzászokott ahhoz, hogy pénzért veszít mérkőzéseket, nincs tisztában az örökségével – vagy azzal, hogy a külvilág császára, Shang Tsung (Chin Han) miért küldte el legjobb harcosát, Sub-Zero-t (Joe Taslim), egy túlvilágit, hogy levadássza Cole-t. A családja biztonságáért félve Cole Sonya Blade (Jessica McNamee) keresésére indul Jax (Mehcad Brooks) irányításával, a különleges erők őrnagyával, aki ugyanazt a furcsa sárkányjelzést viseli, akivel Cole is született. Hamarosan Lord Raiden (Tadanobu Asano) templomában találja magát, aki egy idősebb isten és a Föld birodalma védelmezője, aki menedéket ad azoknak, akik a jelet viselik.

Videójáték-adaptáció LVL....

Itt Cole tapasztalt harcosokkal, Liu Kanggal (Ludi Lin), Kung Laoval (Max Huang) és a szélhámos zsoldossal, Kanóval (Josh Lawson) edz, miközben a Föld legnagyobb bajnokaival készül kiállni a külvilág ellen egy nagy tétű csatában a világért. De vajon elég keményen kényszerítik Cole-t, hogy felszabadítsa arkánumát – a lelkében rejlő hatalmas hatalmat –, hogy ne csak a családját mentse meg, hanem végleg megállítsa a külvilágot? Ez kiderülhet akár ebben a részben is, vagy nem... :P Összességében a film számomra a többszörösen nézhető kategória. A film látványvilága pazarnak mondható, a történettől ne várjunk Oscar-díjas forgatókönyvet, de jól működik. Így én simán 7/10 adok a filmre. Jó szórakozást hozzá!

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Cole Young élete a harc és a küzdelem. A fiatal MMA harcos rendszeresen ringbe száll, a pénzért cserébe pedig bárkit a padlóra küld. Cole-nak azonban fogalma sincs valódi... több»

0