2022.12.12 03:38 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
2

Szerethető történet

A Luca a Disney és a Pixar közös kalandjuk, ami mondhatjuk azt is, hogy gyerekbarát szemszögből közelíti meg a gyermeklét kíváncsiságát és az anyai szigor elnyűhetetlen és aggódó szerepkörét, míg az apa el van a saját világába, akár ez lehet egy igaz családi történet, csakhogy itt egy "halszörny" családról beszélünk, akik ha a felszínre mennek, emberré tudnak átváltozni, így ott élnek ahol szeretnének, lent a korall-zátonyok közt, avagy az emberi létet választva, és hát egy gyermeki kíváncsiságnak ezekután mi szabhat határt, hát, mint a film alatt kiderül, az anyai szigor sem. Ez az én gyermekkoromra emlékeztet, mikor rossz kölyökként minden olyat megcsináltam, ami anyunak nem tetszett, de ez a film azért szerethető, mert megmutatja az olasz életérzéssel párosuló gyermeki létet, és hát Vespa mindörökké, az olasz motorcsoda nélkül nincs olasz származású film se, és ehhez épp egy olasz animációs rendező is kellett, aki elhozta nekünk eme olasz életérzéseket, a tészta különlegességekkel együtt, például. A története a filmnek egyszerű, gyerekeknek szóló film, ami bemutat egy fiatal fiút, egy felejthetetlen tengerparti nyarat az olasz Riviérán, tele fagylalttal, tésztával és végtelen robogóval. Luca megosztja ezeket a kalandokat újdonsült legjobb barátjával, de a szórakozást egy mélyen őrzött titok fenyegeti: ő egy tengeri szörny egy másik világból, közvetlenül az óceán felszíne alatt.

Ebből jönnek majd a filmben a konfliktusok is, de mint tudjuk, Silenzio Bruno mindent megold, még a legrázósabb szitukat is. A film összességében nagyon jó, én zabáltam, és ami a Pixar mostani animációit ismerve az elmúlt években az egyik legjobb alkotásuk, könnyed, szórakoztató, családbarát és sok-sok tanulság van benne, amit, ha jól figyelünk, észre veszünk benne. Úgy, hogy kalandra fel Luca, Alberto és Guilia társaságába! Az értékelésem 8/10.

86 Luca  (2021)

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Az olasz riviéra napsütötte, gyönyörű homokos tengerpartján játszódó varázslatos felnövés történet főhőse egy fiatal fiú, Luca, aki élete talán legfelejthetetlenebb... több»

2