Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
91%

Luca (2021)

Luca
Filmadatlap
 
33
Szereplők
6
Vélemények
15
Képek
5
Videók
Luca

Galéria (15)

Videók (5)

 
Kósa Bence   2021. 06. 30.

legújabb vélemény

3

Az év legjobb animációs filmje. Hosszú az év, de ennél jobb animációs mese nem lesz. A történet az 1960-as években játszódik egy fiktív városban (Portorosso). Egy serdülő szörny (Luca) történetét mutatja be, akit a szülei nagyon korlátoznak, mert fél... több»

 
Artemisia   2021. 06. 22.

a nap véleménye

9
Hétköznapi, mégis különleges történet

A Pixar a felnőttek számára is nagy falatnak számító Lelki ismeretek után egy jóval gyerekbarátabb és földhözragadtabb történetet mesél el. Az ismeretlen kutatása és az élet nagy kérdéseinek boncolgatása helyett a Luca az önfeledt gyermekkorba röpít,... teljes kritika»

 
KCintia   2021. 06. 20.

1
Fantasztikus volt

Ez a mese valami király. Mély mondanivalóval rendelkezik, ami külön plusz pont. Nagyon szerettem minden percét. Úgy tűnik, ez is bekerül a kedveltek közé.

 
piZZola   2021. 06. 17.

1

Kétségtelen, hogy részemről ez az év legaranyosabb meséje. Szerintem érdemes beülni rá az egész családdal. Kedves és aranyos. Nem is kell több ennél.

 
lakilúk   2021. 06. 11.

1

Annak ellenére, hogy csupán az utóbbi néhány hétben értesültem róla, hogy létezik ez az animációs film, szerintem nagyon ott van. Érdemes belevágni.

 
Timon   2021. 06. 19.

2
Tökéletes nyári mozi

Most sem okozott csalódást a Disney és a Pixar. Ismét egy egyedi, idilli környezetet teremtettek meg, és a szereplőket, mindent igazából jól bemutattak. Nem maradhatott ki a tanulság, és nem volt szájbarágós, se nem klisés lényegében, miszerint attól, hogy valaki (itt) szörny, attól még nem biztos, hogy gonosz is. Ez a koncepció egy kicsit a Szörny Rt. koncepcióját juttatta eszembe, és külön tetszik, ahogy az ilyen mesék így húsz évvel annak bemutatója után is milyen helytállók. Emellett a karakterfejlődés és egyes szereplők háttértörténetének ismertetése is egész aranyos meg szívhez szóló volt. A vége pedig szerintem annyira érzelmes lett, hogy esetleg megérdemelne egy folytatást... Összességében ez tök jó egy nyári mozinak. 10/10

A film összbevétele 5 000 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 86 379 804 forintot termelt. A hazai mozik összesen 58 693 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Enrico Casarosa a legendás olasz zeneszerzőt, Ennio Morriconet szerette volna megnyerni a film zenéjének megírásához, mivel mindig is nagy rajongója volt a zeneszerzőnek. Sajnálatos módon Morricone már nem érhette meg a felkérést, így Enrico az ő emlékének ajánlotta a filmet.

(hp)
 

A Luca Enrico Casarosa rendezői debütálása.

(hp)
 

Ez Enrico Casarosa első egészestés Pixar filmje. A direktor korábban a La Luna című Pixar-rövidfilmet rendezte.

(hp)
 

Luca teljes neve, a Luca Portorosso egy utalás a Studio Ghibli legendás alkotójára, Porco Rossóra, egyszersmind tisztelgés a művész előtt.

(hp)
 

Ez a Pixar 13. olyan filmje, melyet júniusban mutatnak be a mozik. A legutóbbi a Toy Story 4 volt.

(hp)
 
Barátság, kaland, erkölcsi tanulság, dél-olasz életérzés és humorforrásként szolgáló macska. Valahogy ekképp lehetne címszavakban összefoglalni az Enrico Casarosa rendezte animációs filmet, a Luca-t. Az alkotás valódi családi élmény, nevetés és meghatódás orrba-szájba. Azért az jegyezzük meg, hogy a halak a víz alatt még véletlenül sem bégetnek! több»
 
Nem mondom, hogy ne vigyük el a gyereket a Lucára – vigyük el nyugodtan. Valószínűleg élvezni fogja, meg fogja érteni a tanulságokat, hasonlók, szépek és jók. De túl mély benyomást szerintem még a legkisebbekre sem fog tenni, a nagyokról meg ne is beszéljünk. több»
 
... bár nem sokan fogják először a Lucát említeni, ha az asztali lámpás cég legemlékezetesebb darabjai kerülnek szóba, de hozzáállásban, tanulságban és szándékban mindenképp a legerősebb. Csobbanjuk hát bele minél előbb! több»