Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Luca (2021)

Luca
Filmadatlap
 
33
Szereplők
13
Vélemények
15
Képek
4
Videók
Luca

Galéria (15)

Videók (4)

 
Klauka89   2022. 01. 03.

legújabb vélemény

2
Silenzio Bruno! ♥

Wooo.... hihetetlenül aranyos mese! Nyugodt szívvel merem mondani, hogy 2021 legjobb animációs filmje! Végre nem egy harminckettedik herceges és hercegnős, igaz szerelmes, mentsük meg a Földet, házasodjunk össze és törjük meg az átkot mese. Csak simán hozott egy másfajta történetet, egy nem hétköznapit. Olyat, amit egyedül az 1989-es A kis hableány c. meséhez tudok hasonlítani. Ritkaság, mert általában a mesék, animációs filmek is mind egy kaptafára, egymás versenyeztetésére készülnek. Tanulságos mondanivalója van a barátságról, a szülői nagyobb pórázra engedésről, kitartásról, tudásszomjról, elfogadásról és összetartásról. Végre valami, ahol nem tökéletesek a szereplők, nem támadhatatlanok, de mégis annyira szerethetőek és ami a legfontosabb, hogy a helyén van a szívük. Szerintem tökéletes mese, nem hiányzik belőle semmi. Bátran ajánlom kicsiknek és nagyoknak. A grafikája igazi Pixar, öröm nézni.

 
Tyukodi-Tóth Reni   2021. 09. 11.

a nap véleménye

3

Kellemesen csalódtam ebben a mesefilmben. Nagyon jó, érdemes figyelni a fő mondanivalójára mint szülőnek. A gyerekeknek pedig megtanítja, hogy azért, mert valaki más, nem biztos, hogy rossz is, valamint az álmainkért küzdeni kell. Tartalom: egy vízi ... több»

 
Timon   2021. 06. 19.

2
Tökéletes nyári mozi

Most sem okozott csalódást a Disney és a Pixar. Ismét egy egyedi, idilli környezetet teremtettek meg, és a szereplőket, mindent igazából jól bemutattak. Nem maradhatott ki a tanulság, és nem volt szájbarágós, se nem klisés lényegében, miszerint attól, hogy valaki (itt) szörny, attól még nem biztos, hogy gonosz is. Ez a koncepció egy kicsit a Szörny Rt. koncepcióját juttatta eszembe, és külön tetszik, ahogy az ilyen mesék így húsz évvel annak bemutatója után is milyen helytállók. Emellett a karakterfejlődés és egyes szereplők háttértörténetének ismertetése is egész aranyos meg szívhez szóló volt. A vége pedig szerintem annyira érzelmes lett, hogy esetleg megérdemelne egy folytatást... Összességében ez tök jó egy nyári mozinak. 10/10

 
Kósa Bence   2021. 06. 30.

3

Az év legjobb animációs filmje. Hosszú az év, de ennél jobb animációs mese nem lesz. A történet az 1960-as években játszódik egy fiktív városban (Portorosso). Egy serdülő szörny (Luca) történetét mutatja be, akit a szülei nagyon korlátoznak, mert fél... több»

 
Artemisia   2021. 06. 22.

a nap véleménye

10
Hétköznapi, mégis különleges történet

A Pixar a felnőttek számára is nagy falatnak számító Lelki ismeretek után egy jóval gyerekbarátabb és földhözragadtabb történetet mesél el. Az ismeretlen kutatása és az élet nagy kérdéseinek boncolgatása helyett a Luca az önfeledt gyermekkorba röpít,... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2021. 11. 25.

2

Édes mese a tinikor drámáiról, és a nehézségekről, plusz egy kis sellős témával megbolondítva. Pár markáns zenei betét még jó lett volna szerintem, de ettől eltekintve kifejezetten kellemes meglepetés volt.

 
KCintia   2021. 06. 20.

1
Fantasztikus volt

Ez a mese valami király. Mély mondanivalóval rendelkezik, ami külön plusz pont. Nagyon szerettem minden percét. Úgy tűnik, ez is bekerül a kedveltek közé.

A film összbevétele 5 000 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 158 554 397 forintot termelt. A hazai mozik összesen 109 294 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ciccio hangja az a Peter Sohn, aki a Pixar Dínó tesó (2015) című filmjét rendezte.

(diumiu)
 

A bemutató az olaszországi Genovában volt 2021 júniusában.

(diumiu)
 

A Luca című filmmel ünnepli a Pixar 35. évfordulóját.

(diumiu)
 

Enrico Casarosa a legendás olasz zeneszerzőt, Ennio Morriconet szerette volna megnyerni a film zenéjének megírásához, mivel mindig is nagy rajongója volt a zeneszerzőnek. Sajnálatos módon Morricone már nem érhette meg a felkérést, így Enrico az ő emlékének ajánlotta a filmet.

(hp)
 

A Luca Enrico Casarosa rendezői debütálása.

(hp)
 
Barátság, kaland, erkölcsi tanulság, dél-olasz életérzés és humorforrásként szolgáló macska. Valahogy ekképp lehetne címszavakban összefoglalni az Enrico Casarosa rendezte animációs filmet, a Luca-t. Az alkotás valódi családi élmény, nevetés és meghatódás orrba-szájba. Azért az jegyezzük meg, hogy a halak a víz alatt még véletlenül sem bégetnek! több»
 
Nem mondom, hogy ne vigyük el a gyereket a Lucára – vigyük el nyugodtan. Valószínűleg élvezni fogja, meg fogja érteni a tanulságokat, hasonlók, szépek és jók. De túl mély benyomást szerintem még a legkisebbekre sem fog tenni, a nagyokról meg ne is beszéljünk. több»
 
... bár nem sokan fogják először a Lucát említeni, ha az asztali lámpás cég legemlékezetesebb darabjai kerülnek szóba, de hozzáállásban, tanulságban és szándékban mindenképp a legerősebb. Csobbanjuk hát bele minél előbb! több»