2023.03.05 23:09 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
2

Ezt a filmet még Scorsese is látta

Aki ismer, az tudja, hogy finnyás vagyok filmek terén, és nem mindent vesz be a gyomrom, így az ázsiai alkotások is eléggé alján van az érdeklődési körömnek, de erről a filmről azért még én is hallottam, és már nem most, de eddig nem néztem meg. Pedig ezt a Hong Kong-i alkotást látni kell, igen erőteljes ajánlott, és ahogy ismerjük, Scorsese erről a filmről mintázta A tégla című nagysikerű amerikai thrillert, ami világszinten 2006-ban hatalmas siker volt, ahogy ez a film is, mivel azóta igazi kultusz film lett, és nem hiába. Egyszerűen nekem egymás után kétszer meg kellett néznem, mivel elsőre a film közepéig azt se tudtam, ki kivel van, annyira megkavarták a paklit az alkotók, és épp ezért nagyszerű ez a film, mivel a figyelmünk nem fog lankadni. Nem akciódús, viszont végig a képernyőre tapasztja a nézői szemeket, és elfogy a popcorn is alatta (tudom, személyes tapasztalat).

A története feszült, és soha nem fogod tudni, hogy mi lesz a következő percekben. A története sem annyira egyszerű, Chan Wing Yant (Tony Leung) egy fiatal rendőrtiszt, aki beépület a helyi maffiába, míg Lau Kin Ming (Andy Lau) egy fiatal maffiatag, aki a rendőrség köreibe szivárgott be. Évekkel később Chen Wing Yan és Lau Kin Ming felügyelő versenyt futnak az idővel, hogy felfedjék maguk között a téglát, vagyis egymást. Ez így leírva se túl könnyen fogyasztható.

Ezt a filmet még Scorsese is látta

A filmben különben ez szép lassan ki lesz bontva, és amíg elérkezünk a nagy fináléhoz, addig sok feszültséggel teli dolog történik. Egy szó, mint száz, kötelező filmélményként tálalom eme alkotást, de aki A téglát látta, az olyan, mintha ezt a filmet is látta volna, mert ott csak a szereplők mások, és a helyszín, különben ugyanaz a film. Jó filmnézést hozzá! Nézzétek meg és alkossatok magatok is véleményt róla!

dráma | krimi | misztikus | thriller

Yan és Ming a törvény két oldalán harcolnak, de mindketten a csalás és ármány eszközeit használják. Yan rendőr, aki beépül a bűnszövetkezet tagjai közé és ott magas... több»

2