2023.03.14 10:14 kabel Olvasottság: 180x
0

Zombik nélkül

Bár a sorozat egy gombazombik által elfoglalt világot mutat be, ahol a civilizáció összeomlott, meglepően kevés zombit látunk. A hangsúly a karaktereken van, és a történtek mind az emberi elvetemültséget, a kultúrától való sodródást és az emberség elvesztését dolgozzák fel. Lényegében a The Road sorozatba alakítva. Mindezt remek színészi játékkal, komor szituációkkal és izgalmas cselekménnyel teszi.

Mindkét főszereplő alakítása kiváló, és kapcsolatuk alakulása nem erőltetett vagy nyálas. Ugyanakkor a The Last of Us néha egy kicsit túltolja az érzelemfaktort a története rovására, és narratív szempontból fölösleges sztoriszálakat mesél el, ahelyett, hogy főszereplői fő konfliktusát segítené. Ez sajnos bántja a sorozat véget, ahol a két főszereplőnk kapcsolata egy jelentős megpróbáltatáson esik át, azonban a sorozat alig-alig építette a főszereplőink viszonyát. Miért van ez? Nos, azért, mert a sorozat egy játékból készült – egy lényegesen hosszabb játékból –, melyben főszereplőink 90%-ban együtt mozognak, és rengeteg apró interakciójuk van, mely mind építi kapcsolatukat.

Zombik nélkül

Szép lassan történik mindez, nem csak a történeten, de a játékmeneten keresztül is. Sajnos ezt nem tudta visszaadni a sorozat, és inkább mással töltötte ki, ami valahol érthető, hisz ugyanazokat a zombikat hússzor megölni nem olyan izgalmas filmben, mint egy játékban. Ugyanakkor ezt az űrt más közös sztorikkal kellett volna kitölteni, nem random csoportok háttérsztoriját építeni, vagy fölösleges flashbackekre visszavágni többször. Bár most lehúztam, ez egy lényegesen jobb posztapokaliptikus történet, mint a filmek nagyobb része, a színészek hihetőek, díszlet pazar, a CGI szinte tökéletes. Kíváncsian várjuk a következő évadokat.

akció | dráma | horror | kaland | thriller

Joel és Ellie, a járvány-pusztította, eltorzult világban csak egymásra számíthat. A duó kénytelen elviselni az új világ brutalitását; a kegyetlen gyilkosoktól hemzsegő,... több»

0