2023.03.17 09:43 Crystaldeer Olvasottság: 1521x
3

Minden másodpercével megragad

Kétségeim voltak a filmmel kapcsolatban, mert Netflix, meg a színészeket se ismertem, így nem vártam túl sokat tőle. Mégis nagyon kellemeset csalódtam végül. Ez az a film, ami minden másodpercével magával ragad. Nem hagyja unatkozni közben a nézőt.

Sőt, nagyon jól megtudja érinteni azon nézők lelkét, akik valahol erre vágynak, hogyha nem úgy megy az élet, akkor bár lenne egy rokon, aki rá hagy egy meseszép tengerparti nyaralót, ahol a semmi közepén új életet kezdhet. A film kicsit hosszabb a megszokott másfél óránál, így pontosan kifejt minden fontos történet szálat. Számomra ez így volt tökéletes. Én már ugyan többször jártam Horvátországban, így extra örültem, hogy benne hagytak egy kis helyi beszédet.

Minden másodpercével megragad

Igazából a filmben 4 nyelv szólal meg; eredetileg angolul beszélnek, emellett német, török és horvát. A táj, hát igen, az tényleg varázslatos volt. De külön tetszett a film stylistjének a munkája. Naomi Krausst csodaszép ruhákba öltöztették. A film amellett, hogy fűszerezve van egy-két drámai jelenettel, amúgy vicces és szórakoztató. Ez köszönhető volt a német rendezőnek és írónak, mert ők valójában nagyon jó vígjátékokat tudnak csinálni. Mindenki zseniálisan játszott. Nem igazán tudnék semmit megnevezni, ami hiányzott volna belőle. Az, hogy a nemzeteket így megkeverték, valójában csak nekünk lehet különös, ez a németeknek teljesen természetes. Szóval összességében megadnám rá a maximális pontszámot, bár nyilván van ennél jobb film, de a saját kategóriájában mindenképpen kiemelkedő alkotás.

66 Messzeség  (2023)

dráma | vígjáték

Zeynep boldogtalan, és az élete nem úgy alakult, ahogyan szerette volna. Ezért elmenekül egy horvát szigetre, ahol elhunyt édesanyja régen vett egy házat. Azt reméli, hogy végre... több»

3