2023.04.12 19:43 Kóborló Olvasottság: 284x
2

Trash filmen még nem szórakoztam ennyire jól

Az elmúlt hosszú hétvége lehetőséget kínált arra, hogy újra összeüljek egy-két gyerekkori cimborámmal, és valami egészen különleges filmmel pihentessük az agytekervényeinket. Ennek apropója során került szóba, a Willy mesevilága című igencsak furcsa alkotás. Persze horrorrajongóként hallottam már egyes dolgokat eme filmről, de ahogy az egyik barátom mondta: "ennek a filmnek az igazi élvezeti értékéhez, mindenképp kell egy jó társaság, és pár üveg söröcske" (és milyen igaza is volt).

Tulajdonképpen akár fontos szabályokat is mellékelhettek volna a készítők ennek a filmnek a megtekintéséhez előjáróban.

Trash filmen még nem szórakoztam ennyire jól

1. Ne vedd komolyan!, ugyanis ha bármiféle értelmet keresne a film nézője majd ebben a történetben, akkor igencsak hamar elkezdene azon gondolkozni hogy vajon miért is nézi ezt a totálisan elborult történetet. Ugyanis a film története mindössze csupán alibinek szolgál, mert ha ebben valaki értelmet keresel, akkor igencsak hamar elvérez majd a szórakozásod.

2. Nem árt ha kedveli a Zs-kategóriás produkciók (avagy a Trash műfaját)!, merthogy a Kevin Lewis rendezésében készített Willy mesevilága, egy hamisíthatatlan trash gyöngyszem. Na már most jómagam nem rajongók eme műfajért, de be kell hogy valljam, hogy évente egyszer-kétszer azért jól tud esni egy effajta agykikapcsolós produkció.

3. Nicolas Caget ne kezeljük úgy, mint egy Oscar-díjas színészt! Talán eme szabály lehet az, amit a legtöbben igencsak nehezen tudnak megemészteni eme film láttán, ugyanis Nic Cage valóban elképesztő mennyiségű filmben vállalt már szerepet, és a legtöbb filmrajongó, az elmúlt évekbeli Cage produkciók láttán, nem tudhatja hogy vajon melyik arcát fogja hozni ezúttal majd a színész, és talán pont emiatt is támadták sokan jelen filmünket, hogy egy akkora színészóriás mint Nicolas Cage, mit is keres egy ilyen produkcióban (mindehhez gyorsan hozzátenném hogy a színész a produceri feladatokat is ellátta itt, ugyanis annyira meggyőzőnek találta G.O. Parsons forgatókönyvét, hogy mindenképp filmre akarta vinni). Jómagam kimondottan kedvelem Nicolas Caget és nagyra is tartom mint színészt, főleg azért is, hogy a móka kedvéért bevállal efféle alkotásokat is.

Ha a fentebb leírt lehetséges szabályoknak eleget tud tenni a film nézője (és esetleg még társasága is van a film nézéséhez) akkor feltehetőleg akár még szórakoztathatónak is találhatja a Willy mesevilágát.

Viszont sajnos nem mehetünk el olyan komolyabb filmes hibák mellett, hogy a kamerakezelés valóban sok esetben botrányosan rossz. Egyes jelenetek megvilágítására sem igazán fordítottak kellő szakértelmet, és hát ha lehet azt írni, hogy ebben a produkcióban Nicolas Cagen kívül, valóban a többi filmbéli karakter, csupán biodíszletként funkcionál.

Viszont azért akad pozitívum is a filmben. Ilyen például Cage karaktere, aki igazán elemében van (még úgyis, hogy a karakterének a szövegkönyve egyenlő a nullával). A film humorforrása, ami totálisan felszínes, de mégis képes volt sok esetben engem megmosolyogtatni. Továbbá a gore elemek használata, ami tovább fokozta számomra eme produkció elborultságát.

Összegezve nem gondolom hogy a Willy mesevilága sok ember tetszését elnyeri majd, de akik olykor szeretnek megmártózni a Zs-kategóriás alkotások szennytengerében, azoknak akár még meglepetést is okozhat.

akció | horror | thriller | vígjáték

Hayesville-ben, Nevada a világtól távol eső városában az élettel csupán sodródó hősünk munkát vállal egy vidámparkban, ahol rövidesen a túlélés lesz számára a tét,... több»

2