2023.05.04 22:04 Zsolt Szabó Olvasottság: 348x
2

Visszatértek!

Aki ismeri az MCU-t, akkor tudja is, hogy kik a Galaxis őrzői (képregények ismerete nélkül is) és most utoljára visszatérnek vagyis James Gunn rendezésében a mozivásznakra. Peter Quill és kis csapata most még nagyobb és veszélyesebb ellenféllel kerülnek szemben, és nem lesz hiány semmi jóból. Őszintén megvallva picivel másabbra számítottam a filmmel kapcsolatban, mikor kijöttem a moziból a baráti társasággal együtt. Még hozzá keményebb akciók és a drámaibb jelenetek, természetesen mind kettőből akadt a film alatt lelőve a poénokat, nem spoilerezek.

Egyértelműen a 3.rész főhőse minden tekintetben Mordály karaktere és rá hegyeződik ki minden és Ő általa érkezik már rögtön a film elején az egyik "negatív" főhősünk Adam Warlock akiből részemről túl keveset kaptunk vagyis abból amire igazán képes a képregények alapján, és amit kaptunk is belőle inkább "gyerekes" énjéből, oly érzése van az embernek, aki mintha újszülött lenne és most fedezné fel csak a képességeit. Viszont a másik negatív karaktert igen keményre megalkották, kivéve azt, hogy a képregényekben az Evolúció mestere fehér karakter, tudjuk mostanság Amerika milyen nézeteket vall ezzel kapcsolatban és ez a film se kerülhette el a végzetét ilyen téren. A visszatérő karakterek mindegyike, hozta a tőle elvárható szintet, aki a filmben szerintem jobb alakítást nyújtott az egyértelműen Drex vagyis Dave Bautista volt, az Ő alakítása egyértelműen mosolyt csalt mindig az arcunkra és Mantis karakterével jól kiegészültek, ahogy azt már a karácsonyi különkiadásban is tapasztalhattuk. Így a poénok sem maradhattak el, a sok akciózás és Mordály körüli drámaibb jelenetek mellett.

Visszatértek!

Amikor a még drámaibb részt említettem, természetesen van a filmben, de többet és mélyebb drámaibb jelentekre számítottam, nem jöttek a könnyeim ki egyik jelenetnél sem, persze voltak megható pillanatok és az állatvédők is megkapták a maguk részét rendesen. A film zenéje, ahogy annál is megszokhattuk a régmúlt jól bevált zenéi csendültek fel, amit bármikor szívesen meghallgatunk ez megint telitalálat volt. Én mindig azt vallom, hogy a film zenéje szerves részét képezi a filmnek, ami hatással is lehet ránk. Ezért is szoktam mindig a filmek zenéjéről is említeni pár mondatot. A látványvilág is igen jól összehozott volt és tetszett, úgy hogy a film összeségében nagyon jó volt számomra, és különálló alkotásként is egyértelműen megállja a helyét. Így én csak jóra tudom értékelni a filmet. 10/8

akció | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

A galaxis őrzői harmadik felvonásában hőseinknek ismét minden erejükre, leleményességükre és persze összetartásukra is szüksége lesz, hogy szembe tudjanak nézni az új... több»

2