2023.05.09 21:06 Tonyka Olvasottság: 295x
4

Vérözön, és semmi más

Nem igazán kedvelem ezt a fajta horrort, pedig sajnos az ipar jó ideje termeli a démonos tartalmakat. Egyetlen ok miatt tettem kivételt, fiatalságom egyik, ha nem a lefélelmetesebb filmje volt. A VHS időkben " Az erdő szelleme " címen futott, h ki adta neki ezt, fogalmam sincs. Sztem valaki átkeresztelte, hisz nem hivatalos úton jutott akkortájt az országba.

Nem kevés álmatlan éjszakát okozott Sam Raimi alkotása. Neki álltam az újabb üdvöskének, hátha hasonló " örömökben " lesz részem. Lelövöm a poént, nem lett. Üdvözöltem az ötletet, miszerint elhagyták az erdei kunyhót, és a nagyváros közepébe helyzeték a sztorit.

Vérözön, és semmi más

Le a kalappal, legalább próbálkoztak a megújítással. Idáig okés, öreg sokemeletes tömbház, gyér világítással, szűk folyósokkal. Ráadásnak technikailag is rendben van a látvány. Itt azt gondolhatnánk ezt már nem lehet elrontani. Ohhh dehogynem, mondom is azonnal. Nincs baj a sablonnal, könyv lemez, ezek a történet alappillérei, ahogy a száguldó kamera is. A kezdő liftes jelenet, még mindig rendben van, használják az örökséget. Nem fa, lift kábel, na de sebaj, majd a folytatás rúgni fog, mint a vadló. Kb. ez volt az első, és az utolsó kocka is ami érdekelt. Lélekben arra készül az ember, h félni fog, h szorítja a karfát, netán lefelé veszi a hangerőt. A feszültségtől lerágjuk a körmeink, hát nem. Ez az a horror film, amiben ezek nincsenek jelen. Ömlik a vér, egymásra pakoltak egy rakás tocsogós szaftos jelenetet. Ezeknek hatni kéne, de nem hatnak, se nem viszolyogtam, se nem vettem komolyan. A családhoz nem igazán lehet érzelmileg kapcsolódni. Tökéletesen hidegen hagy a sorsuk. Ráadásnak a démon is vicces. Mindig hagy szüneteket, ágyba fekszik, leütik, orrba szúrják. Ilyenkor rendszerint szünetet tart riogatás közben. Palacsintasütő simán hatásos nah. Egyetlen, ismétlem egyetlen ijesztő jelenet sincs. Telibe mutatják a hatunk mögött settenkedést. Semmivel nem akarják a frászt hozni a nézőre. Tévesen azt gondolják, h ehhez elég a sok vér, pár harapás, szem köpködés. Ráadásnak ezek a jelenetek szándékosan eltúlzottak, színpadiasok. Az egyik erénye, h rövidre fogták, nem túl hosszú a játékidő, így nem kell sokat szenvednünk. A végén a fűrész, és a nyakig vér kelt némi nosztalgikus érzést, elmélázva pár pillanatra az emlékeink közt. Volt 1981-ben egy horror mérföldkő, amit ezúttal nem sikerült megugrani, de még csak a közelébe sem tudtak jutni. Korosabb horror rajongóknak ez harmat gyenge.

fantasy | horror | sci-fi | thriller

Két testvér története, akiknek újbóli találkozását démoni erők próbálják megakadályozni.

4