2023.07.12 11:48 Juki-onna Olvasottság: 332x
1

A The Red Door az ötödik, és állítólag az utolsó Insidious-film, de már megtanultuk, hogy az ilyen kijelentésekben sosem bízhatunk

Nagyon vártam ezt a filmet, főleg, hogy Wilson rendezőként debütált. Számomra csalódás volt, persze ez az én véleményem, attól még ajánlom mindenkinek, és döntse el mindenki saját maga. Nem tudom, hogy a producereknek mennyi beleszólásuk van a filmkészítésbe, de ez nem lett egy kiemelkedő darab. Inkább egy családi drámába csöppenünk bele, örökölt skizofréniával és egy maroknyi ijesztő jelenettel megfűszerezve.

(Az MRI-s jelenet is főleg a szűk tér miatt volt ijesztő. A klausztrofóbiások imádni fogják.) Az is zavart egy kicsit, hogy egy meditációs gyakorlaton is részt veszünk a filmben, egy festőórán a fiatal művésztanulóval, Dalton Lamberttel ( Ty Simpkins). Erősen gondolkodtam, hogy ha elérünk tíztől egyig, velem vajon mi fog történni. Nyugtalanító volt.

A The Red Door az ötödik, és állítólag az utolsó Insidious-film, de már megtanultuk, hogy az ilyen kijelentésekben sosem bízhatunk

Elise Rainier meghalt valamelyik részben? Az utolsó kulcsban még szerepelt, akkor itt miért úgy bukkan fel, mint egy halott régi jó ismerős? A filmben túl nagy szerepet kapott az asztrális utazás, vagyis a testen kívüli élmény. Dalton (Ty Simpkins) és az apja, Lambert (Patrick Wilson) lépnek ki többször a fizikai testükből és bolyonganak egy másik sötét dimenzióban. (Egy kicsit utána olvasva az asztrális utazásban résztvevők, a testükből tudatosan kilépők időnként olyan élményekről számolnak be, amik csöppet sem felemelőek: fenyegető veszély érzete, illetve ellenséges lényekkel való találkozás, majd menekülés vissza a testbe: ezek voltak a legkellemetlenebb tapasztalatok. Az asztrális utazás – egyesek szerint – korántsem veszélytelen.) Persze most, is mint az első részben (Insidious – A testen kívüli), a Rúzs-arcú démon felteszi a kislemezt a gramofonra, és a kellemes zene után jön a nagy összecsapás. (Nagyon bejön a Rúzs-arcúnak ez a zene. Nem tudom, ki lehet az előadó.) Aztán egy éles váltás, mindenki visszatér a testébe, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Úgy érzem, lemaradt a film vége. Ettől függetlenül gratulálok Patrick Wilsonnak a rendezéséhez!

dráma | horror | misztikus | thriller

A Lambert családot egy könyörtelen átok sújtja, amely olyan borzalmakkal kísérti őket, amelyek elől nem tudnak menekülni. Az átok apáról fiúra száll, és hiába küzdenek... több»

1