2023.07.25 22:31 Ahoj poplacsek Olvasottság: 191x
0

5/10 – Velem lehet a baj

Kezdem azzal, ami tetszett. Magyar filmekhez képest a megszokottnál kevésbé érződött a darabosság és mesterkéltség, a színészek szinte nem is beszéltek tollbamondós-szótagolósan, mint általában a hazai produkciókban. Na persze nem arról van szó, hogy tökéletes lenne, csak az átlag felett volt ilyen szempontból. Ellenpélda is akadt, pl.

a záróképben a vasúti hálókocsis jelenet a Pirx kalandjait idézte a technikai megvalósítás szempontjából, az a vetített háttér az ablakban meg ilyenek, hát az nem kicsit volt amatőr. De többnyire nem voltak gáz kivitelezések. A régi budapestes képekkel az elején sikerült kis plusz érdekességet beleszőni. Elég esetlen hatást keltett a jelenkori Cotton Club jól látható termékelhelyezése a száz évvel ezelőtti Budapesten, biztosan ingyen volt a forgatás idejére a terembérlet cserébe a reklámért, de jobb lett volna kifizetni a díjat.

5/10 – Velem lehet a baj

Nézed a régi Pestet, aztán arcba tolják, hogy Cotton Club. Ne már. A viszonylag szimpla történet nehezen tartotta meg az érdeklődésemet, hozta a retró kabosgyulás-latabárkálmános vonalat (kiskisasszony és fiatalúr meg a cseléd meg gazdag barát, kis modorosság, sok-sok félreértés, fondorlat, kacagás, jaj hát mondd meg már, nemdebár, kérlekalássan), de nyilván volt, akinek pont az tetszett, nem vagyunk egyformák. Száraz Dénest sokan kedvelik, nekem viszont egy mai, visszafogottan határozott multicéges középvezető hatását keltette a játéka, sterilnek éreztem a karaktert. Azoknak ajánlom főleg, akik szeretik az egybites Molnár Ferenc-darabokat meg az ántivilágos nosztalgiát, és ezért némi kompromisszumra is hajlandóak.

60 Kék róka  (2021)

játékfilm

A Herczeg Ferenc színművéből készült tévéfilmben egy szerelmi háromszög szövevényes története bontakozik ki Sándor, Cecile és Pál között. több»

0