2023.08.07 18:15 Tonyka Olvasottság: 288x
1

Megbizserget kicsit, de a végén elmúlik

Siló után álltam neki, kapóra jött a sorozat, volt mire várni hetente. Igazán jól indul, okés gépeltérítés, volt már ilyenhez szerencsénk. Ettől függetlenül szépen adagolják a cselekményt. A földrészeket átszövő rejtély kellőképpen lefoglal minket.

Van időnk azonosulni a gépen ülők bizonytalanságával, félelmével. Idris Elba karaktere jól kitalált, és őt sem tudjuk igazán hová tenni. Zavarba ejtő, hogy a szavak mestere és kellően hidegvérű. Azt hittem, valami ütős katonai stratégát gyúrtak össze egy komoly harcossal.

Megbizserget kicsit, de a végén elmúlik

Utóbbiban csalódnom kellett, az első komolyabb küzdelemnél kiderül, hogy szó sincs ilyesmiről. Kellő dinamikával haladunk előre a földön és a levegőben. Négy csillagot megérdemelt volna, ha nem ütik agyon az egészet az utolsó résszel. Egyáltalán nem adta ki, mondhatni elég életszerűtlen lett a magyarázat. Apróbb logikátlanságok akadtak, de nem volt vészes. Összeesküvés-elméleteket gyártottam hatalmas politika háttérrel. Egész egyszerűen azért, mert rengeteg szálat mozgattak. Bérgyilkosok, több földrészen, olajozott gépezetként működő szervezet. Ami látszólagosan rendelkezik A, B, C tervvel, és nincs előlük menekvés. Aztán az utolsó részben a kiterített kártyák, khhmm, eléggé soványkák. Talán még ezt is megbocsátottam volna, oké, megtervezték onnan, ahonnan. Kézben tartottak sok-sok szálat, fogadjuk el. A szokásos kliséhalmozást viszont már nem bírtam megemészteni. Van másodpilóta, de hősünk mehet csak be a fülkébe, hogy megbirkózzon a landolás nehézségével. Hősünk marad utolsónak a „süllyedő hajón”. No és az utolsó ajtó visszacsuknál már felnevettem magamban, az egész kommandós egység viselkedése rém életszerűtlen. Olyan érzésem volt, hogy belengettek valami nagy dolgot, ami nagyot fogsz szólni. Helyette csak pici pukkanás lett belőle. Így aztán hipp-hopp elvarrják az összes szálat egy részben. Sután, zavarosan, elnagyolva zárták le, amolyan igazi hálivudiasan. Kár volt érte, kitalálhattak volna valami értelmesebb motivációt is. Nagyon nem adta ki számomra, sehogy sem került egyensúlyba az a bizonyos mérleg.

thriller

Egy eltérített repülőgép 7 órás repülőútat követően jut el Londonba, miközben a földi hatóságok válaszokat keresnek. több»

1