Az eltérített járat

Hijack

Sorozat áttekintés

1. évad (2023) - 7 rész
2. évad (2026) - 8 rész

Egy eltérített repülőgép 7 órás repülőútat követően jut el Londonba, miközben a földi hatóságok válaszokat keresnek.

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Jim Field Smith, George Kay
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 2023.06.28. | Apple TV+ (2023.01.01.)

2026.01.10 László404756

7/10

Izgi volt, de nincs jól megcsinálva a téma. Az eltérítők elég buták (de azért meg csak eltérítenek egy gépet). Meseszerű néger hős. Ilyen nem lenne a valóságban. De azért várom a 2. évadot. 7/10

2023.07.12 kabel

Ennyire lyukas sztorit nehéz komolyan venni

Négy epizód után ez inkább felejtős. A Hijack alapszituációja érdekes: adott egy hétórás repülőút, terroristák, és az egészet hét epizód mutatja be, folyamatosan látjuk az utasok helyzetét és a földi rendőrség nyomozását. A repülőn főleg Idris Elba 5D sakkozásást követjük, ahogy megpróbál barátkozni a terroristákkal és megmenti a repülőt. A probléma abban rejlik, hogy sajnos rengeteg logikai bukfenc van a sorozatban, amelyek egy idő után annyira nagyra nőnek, hogy nehéz komolyan venni a szituációt. A terroristák annyira amatőrök, hogy majd hogy nem terv nélkül mentek bele ebbe a kalandba, az eszközök, amiket becsempésztek, értelmetlenek. A sztori egy pontján látjuk, hogy egy random civil egy ollót is fel tudott vinni a repülőre. A pilóta az első epizódban gond nélkül átadja a gépet, és közben szétveri a másodpilótát, a légi irányításnak órák után sem tűnik fel semmi fura. Nehéz elhinni, hogy ilyen megtörténhet, így aztán nehéz elhinni, hogy ez egy valódi veszély lehet, és ez sajnos kicsit hazavágja a sorozatot.

2023.08.07 Tonyka

Megbizserget kicsit, de a végén elmúlik

Siló után álltam neki, kapóra jött a sorozat, volt mire várni hetente. Igazán jól indul, okés gépeltérítés, volt már ilyenhez szerencsénk. Ettől függetlenül szépen adagolják a cselekményt. A földrészeket átszövő rejtély kellőképpen lefoglal minket. V... Teljes kritika

2023.07.10 Zsuzsanna395645

Az év sorozata

Három részt láttam belőle, eddig nekem az év sorozata. Izgalmas, pörgős, cseles, valós idejű. Csak ajánlani tudom.

Bár 9/11 óta a pilótafülkék ajtajait és zárjait megerősítették, tévhit, hogy a pilóták nem nyithatják ki azt repülés közben. A pilóták és a fedélzeti személyzet kimehetnek a mosdóba, megengedhetik a légiutas-kísérőknek, hogy ételt hozzanak, vagy pihenés céljából személyzetet váltsanak, és ezt szinte minden járaton meg is teszik. Ritkábban azért is kinyitják az ajtót, hogy a szárnyak vezérlőfelületein, illetve különféle repülésirányítási hozzáférési pontokon bármilyen meghibásodást keressenek.Szerző: Hupka Adrián

A forgatáshoz egy teljes Airbus A330-ast építettek 1:1 méretarányban, beleértve a működő pilótafülkét is.Szerző: Hupka Adrián

Értékelés: 9/10
(2023. 08. 16.)
Idris Elba több nagy filmes franchise-ban is feltűnt, de a legikonikusabb szerepeit sorozatoknak köszönheti: a Drót Stringer Belljeként és Luther nyomozóként már beírta magát a popkultúra történetébe. Legújabb projektje, Az eltérített járat (Hijack) ugyan nem adott neki lehetőséget, hogy ismét feledhetetlen figurát teremtsen, ellenben maga a széria... Több