Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Egy botrány anatómiája (2022)

Anatomy of a Scandal
Filmadatlap
 
29
Szereplők
9
Vélemények
7
Képek
1
Videók

Galéria (7)

Rupert Friend
Sienna Miller
Sienna Miller
Rupert Friend
Rupert Friend
Sienna Miller
Naomi Scott
Kudzai Sitima

Videók (1)

 
cynicalrealist   2023. 02. 08.

legújabb vélemény

0
A női bosszútól ments meg, uram, minket

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A kiváltságosok bűnei, a férfiak (férjek) félrelépései, egy a kölcsönös beleegyezés szempontjából eldönthetetlen nemi aktus, múltbéli traumák, elhallgatások, árulások – nos, ezekből az emberi történetekből már több ezer film készült. Jelen szóban forgó darabbal sincs különösebb baj, függetlenül attól, hogy a történet fő csavarját a kiderülése előtt kb. 5 perccel a feleségem megfejtette, no meg attól, hogy azzal kb. egy időben felhoztam az Undoingot, és annak fordulópontját: azt, amikor a feleség a férj ellen fordul. Megjegyzem, hogy a történet fő cselekményszála rendkívül gyenge, a nemi aktusról az első tárgyaláson kiderül, hogy minimum rohadt nehéz, ha nem lehetetlen lenne bizonyítani, hogy erőszak volt, a fő csavar nyilvánvalóvá válása után pedig ennek a cselekménynek a lényege veszik el, és az egész okafogyottá válik. Egyébként férj uram rendkívül jól adja az elvtelen és gyáva politikust, a feleség játéka is teljesen rendben van, az ügyész viszont nincs jól összerakva, nehezen lehet vele és a traumájával azonosulni. Üde színfolt viszont az ügyvédnő, remekül hozza a szerepét. Egyben daráltam le a minisorozatot, némileg belenyúlva az éjszakába, de a konklúzió végül úgy érett meg bennem, hogy nyugodtan a következő napra hagyhattam volna, nem vesztettem volna vele semmit. Nem jó és nem is rossz, amit látunk, és bár izgalom van benne, újdonságnak semmiképp nem nevezném. Azt gondolom, hogy a 3 csillag korrekt értékelés erre a filmre.

 
Emmersson   2023. 02. 04.

2
Megint egy meetoo, amely nem bizonyítható

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film magasabb értékelést érdemelne, de két dolog miatt vontam el egy csillagot. Az egyik, hogy a meetoo „20 éve történt, nem bizonyítható, de dobjuk be a köztudatba” már unalmas téma. Nem vitatom, hogy ezen esetek megtörtén(het)tek, mert nem igazán... teljes kritika»

 
MP170506   2022. 05. 27.

1

Nem lett rossz. Bemutatja, hogy mennyire másként láthatjuk ugyanazt az eseményt. Tetszett a történetvezetés, a színészek alakítsa és a lezárás is jó lett.

 
Greta   2022. 05. 01.

1
Jó, de nem átütő

Ötletes képi, vágási megoldások teszik érdekessé a sorozatot. Jó a rendezés, profik a színészek. A társadalmi elit természetéről szól, elemző, kritikus hangon, sajnos kicsit felszínesen. Éreztem rajta némi erőltetettséget és elfogultságot, ami nem tesz jót a hitelességnek. A nemi erőszak "csendesebb" változatainak elítéléséért száll síkra a film, de én nem találtam elég meggyőzőnek a történetet. Így is ajánlom megnézésre, a vizuális megoldások élvezetesek, a téma elgondolkodtató, a megvalósítás szórakoztató eredményt ad.

 
Anti007   2022. 04. 20.

0
A hűtlenség ára

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Végre egy újabb figyelemre méltó,mini sorozat érkezett a Netflixre. Az "Egy botrány anatómiája" lebilincselő, fordulatos,kiváló karakterekkel,és jó zenével. James Whitehouse (Rupert Friend) politikus, a miniszterelnök barátja, példamutató férj é... teljes kritika»

 
4EverAlfa   2022. 05. 29.

0
Politika, botrány, valóság(?)

A sztori kiváló, az öntelt politikai elit sérthetetlenségbe vetett hitének cáfolata. A színészek, főleg a két főszereplő alakítása hiteles és magával ragadó. Mint egy előbbiekben kommentelő társunk is írta, Miller egy mozdulatában több van, mint más színészek egész életútjában. Habár az Amerikai mesterlövészben is nagyot alakított, elég kevés nagy filmben láthattuk. Ami nekem kicsit a valóságtól elütő volt, hogy egy ember 20 év után mennyire tud változni úgy, hogy az egykori barátnője nem ismeri fel, ráadásul a fiatalabb énjét alakító színésznő kicsit sem hasonlított és jóval alacsonyabb is volt az ügyészt alakító színésznőnél. A többieknél figyeltek erre. Senki nem nő 10 centit 23 éves kora után. Ettől eltekintve jól volt felépítve a vonalvezetés, és szinte magunkénak éreztük a család szétesését.

 
WaldyxMan   2022. 04. 16.

1

Átlagos történet, de teljesen nevetséges, hogy epizódról epizódra mennyire irreálisabbá válik. Nem éppen izgalmasnak mondanám, de azért rendben van. Láttam már rosszabbat is.

 

A bírót alakító Jonathan Coy és az ügyvédet játszó Michelle Dockery is szerepelt a Downton Abbey-ben. Dockery a főszereplő Lady Mary Crawley-t, Coy pedig a Crawley család ügyvédjét alakította több epizódban.

(hp)
 

Michelle Dockery, Jonathan Coy és Phoebe Nicholls is szerepelt a Downton Abbey című sorozatban.

(hp)