2023.02.04 16:35 Emmersson Olvasottság: <100x
2

Megint egy meetoo, amely nem bizonyítható

A film magasabb értékelést érdemelne, de két dolog miatt vontam el egy csillagot. Az egyik, hogy a meetoo „20 éve történt, nem bizonyítható, de dobjuk be a köztudatba” már unalmas téma. Nem vitatom, hogy ezen esetek megtörtén(het)tek, mert nem igazán érdekelnek 10-20 év távlatából. Nem azért, mert érzéketlen vagyok – egyébként az átlagosnál magasabb az EQ-m –, csupán ezek elévültek és nem bizonyíthatók.

A másik, ami zavart, az a felütés. Nem életszerű. Egy arrogáns férfi simán tagadta volna azt is, hogy a lift környékén járt. A feljelentés később történt meg, nyilván nem volt orvosi vizsgálat sem – a vád felhozta volna, ha mégis –, szóval egy állítás és egy tagadás mentén vádemelés sem lett volna, bár akkor sorozat sem.

Megint egy meetoo, amely nem bizonyítható

Ezek számomra roppant zavaró tényezők, a hat epizód alatt is többször beugrottak. Arról nem is szólva, ha az alapesetről hazudik a férfi, apróságokban miért nem teszi, vagy legalábbis mondja, hogy nem emlékszik? Mondhatta volna például a nő születésnapjával kapcsolatban, hogy már nem emlékszik pontosan, július melyik napjára esett. De a „fapina” szó jelentésére is közölhette volna, hogy „nem használom a szót, nem igazán tudom értelmezni”. Ha valaki bűnös, akkor ragaszkodjon a hazugságaihoz és beszéljen minél kevesebbet. Ezentúl viszont a sorozat jól megírt, feszült. A szereplők korrekten játszottak. Többen Sienna Millert emelik ki, de nekem jobban tetszett Michelle Dockery játéka. Talán az affektáló, idegesítő mitugrászt kihagytam volna, de úgy tűnik, alkalmazkodtak a mai trendhez, így kellett egy látens meleg a filmbe. A lezárás pedig még annyira sem állna meg a valóságban a bíróság előtt, mint az állítólagos erőszak. Egynek elment, de jövő héten már nem emlékszem rá.

dráma | thriller

A sorozat egy nemi erőszak körül összpontosuló botrány történetét mutatja be a brit elit köreiben, valamint a nőket, akiket ez az eset érintett. több»

2