2023.08.17 21:55 Yosihiro Olvasottság: <100x
2

Egy utazás

Egy ikonikus filmet nézhettem meg ebben a szűk 20 percben. Nekem a meglátásom az, hogy ebben az időben ez a film alapját indította el. Igazából az érzelmek filmre való vételére „egyik az elsők közötti” moziját láthatjuk. A rendezés még kezdetleges, de a maga nemében jónak mondható.

A történet igen érdekes. A tudóscsoport a Holdra készül, számomra valami miatt. Egy lövedékben, amit Földről lőnek ki. Ez a lövedék becsapódik a Hold felszínébe, ahol kiderül, hogy élőlények lakják.

Egy utazás

Él a Hold, és ezt fedezik fel elsőnek a felszínen, aztán a mélyben. Végül elfogják őket a Holdlakók, aminek a bemutatása szerintem jól sikerült, valahogy ez illett legjobban ebbe a filmbe. Ők a királyuk elé viszik, de a földiek letámadják, majd el is tüntetik. :) Szóval egészen érdekes megoldást láthatunk. Végül menekülnek a Holdlakók elől, és a mélybe zuhannak, a lövedéken még egy Holdlakó is ott ragad. A zuhanás következtében pedig épp a Föld óceánjában találják magukat, ahonnan egy hajóval húzzák ki a lövedéket, és elkezdődik az ováció és tánc. Végezetül még egy szobrot is emelnek a tudósnak és a hősöknek, akik a Holdon jártak. Szóval 1902-t írunk, és elég összetett filmet kapuk máris első kézből, ami persze egy remek alkotás, és kiindulópontja a filmes szakma további fejlődésének. Megfigyelhetők a képkockákon azok az érzelmek és hatások, amit érzékeltetni szerettek volna. Az elején, ahogy elfogadják az utazást néha dühösen, aztán ez átmegy csodálkozásba, majd végül az öröm. Következő lépésben jön a lövedék-űrhajó elkészítése, a munkálatok. Itt történik egy kis humor, hogy a munkás meglöki az egyik tudóst, aki elesik. Ez is fontos momentum, hiszen a vígjáték része itt érhető nyomon. Továbbá amikor a Holdon vannak, és a csodálkozások az ottani világra, és Holdlakók viselkedése is az ellenségesből agresszívvá vált. Szóval sok olyan kis momentum van ebben a rövid időben, amire egy egész komplex filmet fel lehetne állítani. Nem beszélve a végén a hősökről, ami szerintem egy nagyon nagy dolog volt, hogy ezt így be tudták mutatni. Ezzel máris a műfajok részénél járunk: a vígjáték, kaland mellett az akcióhősök is már megjelentek. :) Én nagyon röviden ezt láttam, és nagyon örültem neki, hogy megnézhettem. Láttam fekete-fehérben és felújítva, digitálisan színezve. Van közöttük különbség: a hatás, a színes alatt zene van, és ez azért plusz. Bár a fekete-fehér kópiát jobb így nézni, valahogy természetesebb, de a régi filmeknek is megvan a varázsa. Attól függetlenül jó volt színesben látni a Holdat és növényzetét, valamint a ruhákat, valahogy mélyebb benyomást ad. Szerintem érdemes mindenképp megnézni egyszer, komoly produkcióra nem kell számítani, de a korát illetőleg én négy csillaggal jutalmazom. Jó filmnézést! Üdv: Yosi

akció | fantasy | kaland | rövidfilm | sci-fi | szatíra | vígjáték

A film nyitójelenete egy Tudományos kongresszuson játszódik, ahol Professzor Barbenfouillis megpróbálja rávenni tudóstársait, hogy tartsanak vele a Holdra induló expredícióján.... több»

2