Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
88

Utazás a Holdba (1902)

A Trip to the Moon
Filmadatlap
 
22
Szereplők
3
Vélemények
9
Képek
1
Videók
 
Gergő528   2018. 07. 20.

A filmtörténelem egyik mérföldköve, egy időtálló és érdekes alkotás. 100 éve készült ez a film, de még mindig sokak egyik kedvenc filmje köztük az enyém is. Ezzel a filmmel megjött a kedvem, hogy más régi felmeket is megnézzek.

 
bocerkaa   2017. 02. 14.

Bennem az az elképzelés élt, mindaddig, amíg ezt a filmet meg nem néztem, hogy a régi filmek egyszerűen dögunalmasak, hogy lényegében semmiről sem szólnak. Méliès szerintem mesterművet alkotott ezzel. Időtálló, nem is tudom, hogy láttam-e más olyan filmet, amiről azt merném állítani, hogy ugyanilyen időtálló lesz majd.


 
kodin1   2015. 02. 05.

Ez nem is klasszikus már, nem is kultuszfilm...szinte már valami kanonizáció fölött álló alkotás. A filmművészet Mona Lisája. Számomra elképesztő, hogy az első filmalkotások egyike és nézhető, jól megkomponált alkotás.

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap )
 

Néhány képkocka szerepel a Queen's "Heaven for Everyone" c. klippjében is.

(citizenfour99 )
 

Naggyából 30 jelenetből lett komponálva az alkotás.

(citizenfour99 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.