Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
86%

Utazás a Holdba (1902)

A Trip to the Moon
Filmadatlap
 
22
Szereplők
5
Vélemények
9
Képek
1
Videók
 
Timon   2019. 12. 11.

legújabb vélemény

0

Nevezném a filmművészet,, korai reneszánsz"-ának.Elkezdődött a művészet történetének ezzel az egyik legsokoldalúbb fejezete,a fantasy.Sci-finek is elmondható simán, ám itt a legkorábbi elképzeléseket támaszkodnak.Olyan, mintha egy UFO-témáról szóló d... több»

 
Norbert93   2019. 06. 07.

2
A mozizás Hajnalcsillaga

Az előző hozzászólók már annyira felmagasztalták, hogy jómagam már írni sem tudok mit. Annyi bizonyos, hogy a filmezés gyökere Meliés mestertől ered és ez az ő legismertebb, legnépszerűbb filmje, tehát a filmművészet alapköve, ami értelmet adott a mozgókép világának és útjára indította magát a filmet és a mozizás intézményét.


 
Gergő528   2018. 07. 20.

1

A filmtörténelem egyik mérföldköve, egy időtálló és érdekes alkotás. 100 éve készült ez a film, de még mindig sokak egyik kedvenc filmje köztük az enyém is. Ezzel a filmmel megjött a kedvem, hogy más régi felmeket is megnézzek.

 
bocerkaa   2017. 02. 14.

0

Bennem az az elképzelés élt, mindaddig, amíg ezt a filmet meg nem néztem, hogy a régi filmek egyszerűen dögunalmasak, hogy lényegében semmiről sem szólnak. Méliès szerintem mesterművet alkotott ezzel. Időtálló, nem is tudom, hogy láttam-e más olyan filmet, amiről azt merném állítani, hogy ugyanilyen időtálló lesz majd.

 
kodin1   2015. 02. 05.

0

Ez nem is klasszikus már, nem is kultuszfilm...szinte már valami kanonizáció fölött álló alkotás. A filmművészet Mona Lisája. Számomra elképesztő, hogy az első filmalkotások egyike és nézhető, jól megkomponált alkotás.

Galéria (9)

Videók (1)

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Néhány képkocka szerepel a Queen's "Heaven for Everyone" c. klippjében is.

(citizenfour99)
 

Naggyából 30 jelenetből lett komponálva az alkotás.

(citizenfour99)
 

Az amerikai együttest Smashing Pumpkins -t ez az alkotás inspirálta a díjnyertes ''Tonight Tonight'' c. videoklipjüket.

(citizenfour99)
 

Martin Scorsese a 2011-ben elkészített A leleményes Hugo c. filmet, melyet Georges Mélies-nek ajánlott.

(citizenfour99)
 

4-évvel korábban 1898-ban Egy méterre a Hold (1898) c. alkotásban Georges Méliés ábrázol egy csillagászt egy teleszkóppal aki a holdat kémleli.

(citizenfour99)
 

A filmes világ legkorábbi science-fiction-je.

(citizenfour99)
 

2002-ben mindenki legnagyobb meglepetésére Franciaországban a film leghosszabb vágatlan verzióját találták meg, amely kézzel volt színezve.

(citizenfour99)
 

Georges Méliés a film elkészülte után tönkrement, mivel a pénzt nem ő kapta a film után, hanem Thomas A. Edison keresett vele egy vagyont.

(citizenfour99)
 

A kínai lány (1967) c. filmben az egyik szereplő : Jean-Pierre Léaud-nak a karaktere megemlíti ezt az alkotást, mikor a filmművészetről diskurál.

(citizenfour99)