2023.08.20 12:48 Juki-onna Olvasottság: <100x
1

S ím, alászállunk a Mennyből a Pokol egyik legsötétebb bugyrába.

Nehéz a film, és nem ajánlom, hogy ezzel rontsuk el a vasárnapunkat, ha csak nem akarunk mély depresszióba süllyedni. Jó lesz egy szerdai napra is. Kicsit dokumentarista a film, de ettől függetlenül nagyon feszült. Ausztrália a csodás helyek világa, és mégis mennyi gyilkost termelt ki.

(Arthur Phillip kapitány 11 hajóból álló flottája az angliai Portsmouth kikötőjéből indult útnak Ausztrália felé 1787. május 13-án. A hajókon 750 elítélt és mintegy 300 tengerész, tengerészgyalogos, hivatalnok [családtagjaikkal egyetemben] utazott az Isten háta mögötti területre, amelyet 1770-ben, a brit korona nevében James Cook kapitány vett birtokba.) Persze lemészárolták a bennszülötteket, ahogy szokta az ember. Mi lett az elítéltek utódjaival? Magukban hordozzák a géneket? És mégis, a tenger a szabadság érzése, és mit sem jelent, ha pedofilok garázdálkodnak az országban, és a rendszer nem tesz ellenük semmit.

S ím, alászállunk a Mennyből a Pokol egyik legsötétebb bugyrába.

Egy gyermek, aki felnéz a felnőttekre, gondolván, hogy okos és csak jó ember lehet, még nem tudja, hogy mi a jó és a rossz. Teszi, amit a felnőttek mondanak nekik, hiszen a felnőtt „okosabb, és tudja, mi a jó.” Egy gyermek, akit a játék és a szabadság érzése kell hogy eltöltsön, el sem tudom képzelni, hogy milyen nehéz terhet cipelnek életük végéig. Egy gyermeket ilyen teherrel a lelkében nem sok jó vár rá az életben. Drog, alkohol. Hát igen, itt is a gyilkosságok elkövetőjét szexuálisan zaklatták gyermekként. Akkor csodálkozunk? És a gyermekmolesztálók lehetnek tanárok, akik az óra végén azt mondják egy diáknak, hogy maradj itt tanítás után. Mennyire lehet feszült ilyenkor egy gyermek, aki tudja, mi vár rá, hiszen ez neki nem okoz örömet. A rossz és a jó, vagy a rossz meg a rossz? A szülők, akinek a gyermekeit molesztálták, és megölik a molesztálókat, megnyugvást találnak? A lelkük legmélyén biztosan, de a gyermek nagyon ritkán tud ezek után egy normális párkapcsolatot kialakítani az életben. És ekkor egy férfi kézbe veszi az irányítást, hogy rendet tegyen, hiszen nincs segítség. Ez jó vagy rossz? A néző vívódik, hogy mi a helyes. A gyilkossal értünk egyet, vagy a pedofilokkal? Nehéz kérdés. A színészek játéka nagyon is félelmetes és jó. Szomorú, hogy ilyen témáról kell csinálni filmet. Több elkövetője volt a gyilkosságok sorozatának. A Wikipédián utána lehet olvasni.

dráma | életrajzi | horror | krimi

Elizabeth egyedül neveli három gyermekét egy lepusztult külvárosi lakásban. Amikor rájön, hogy aktuális barátja pedofil, kidobja a férfit. Kis idő elteltével találkozik... több»

1