2023.10.01 16:04 Tonyka Olvasottság: <100x
0

Ajánlás után kezdtem neki. Az első rész mérsékelt érdeklődést váltott ki belőlem. Gondoltam, még 2-3 rész, aztán vagy megy a levesbe, vagy rágerjedek. Utóbbi jött be természetesen.

Aki feszült körömrágós, nagyon pörgős dinamikus akciókkal tűzdelt sorozatot keres, az csalódni fog. Egyáltalán nem kapkodnak, szép lassan húzzák be a nézőt. Hangsúlyt fektetnek a családon belüli dinamikára, és a szereplők személyiségének bemutatására. Mondhatni, kissé szokatlanul indulunk, persze később sem lesz ez másképpen.

Kapunk egy múltba vesző homályos rejtélyt, amit jól elrejtettek a család gyermek tagjai, és a nézők elől is. A karakterek, és ezzel együtt a szereplőválogatás jól sikerült. Mindenki remekül hozza a rábízott karaktert. Egyesével is érdekesek, így szépen kibontják őket. Néha bevillant a nagy sikerű Szökés című sorozat. Az első pár rész mérsékelt tempóval halad, aztán szinte észrevétlenül kezdenek felpörögni az események. Azon kaptam magam, hogy szépen behúzott a sztori. Hamar le is daráltam az első évadot, az utolsó rész igazi élmény volt. Igazán remek menekülős sorozat, aminek a végére egyáltalán nem látunk tisztán. Érezni, hogy szinte semmivel nem tudunk többet, mint az elején. Adnak valamit, de közben érezzük, hogy van még bőven a háttérben titok és rejtély. Van még benne bőven potenciál, várom, mit hoz a második évad. Üzenetben sincs hiány, szépen megfogalmaz némi mai társadalomkritikát, miszerint létünk értelmének közepén a fogyasztás áll, amit nagyjából én is hasonlóképpen gondolok. Ebben az összeesküvés-elméletben több logikát találok, mint azokban, ahol azt állítják, hogy mérgezik és el akarják pusztítani az emberek nagy részét. Apró fogaskerekek vagyunk a fogyasztás hatalmas gépezetében.

0