2023.10.12 08:24 JRD Olvasottság: <100x
0

3,5*

Számtalanszor mentem el az anime mellett, ugyanis nem vagyok az anime rajongója. Mégis miután belepillantottam, úgy éreztem, hogy érdemes lesz ezt megnézni. És nem is csalatkoztam.

A rajzolása nagyon jó, szépen kidolgozottak a karakterek, a háttér azonban megmaradt az animékra jellemző kidolgozásban.

3,5*

A történet egyébként érdekes. Természetesen ehhez hozzájárul az én vámpíros sztorikért való rajongásom is.

Ez a széria egyébként a szintén hasonló történetvonallal rendelkező Castlevania egyik önálló „folytatása”.

Az anime egyébként egy videójáték újabb piaci bravúrja.

Ami kifejezetten tetszett, hogy nem a modern korba helyezték a történetet, hanem 1792-be, amikor Franciaország-szerte forrtak az indulatok és söpört végig az arisztokrácia lefejezése.

(Nem kell ecsetelni, hogy az akkori paraszti bosszú hogyan és milyen formában rengette meg a francia nemesség életét, és hogyan bizonyosodott be, hogy az elnyomás egy idő után véres bosszúra szomjazik.)

Ám történt bármi is, itt most a főellenség nemcsak a nemesség, hanem az azokkal törékeny szövetséget kötő vámpírok, árnylények.

Azonban fontos megemlíteni egyvalamit. Ez pedig megint csak a bújtatott ideológiai ráhangolás.

Ebben a szériában nincs nagy romantika, azonban sokunknak feltűnt, hogy az egyetlen romantikus (már-már szerelmes) szál az homoszexuális, amit meg is mutattak egy röpke jelenet erejéig, igaz, nem teljes premierben. A heteroszexuális karaktert pedig csapodárnak és szexmániásnak állította be.

Míg alig tíz éve egy ilyen jelenet érdekességként hatott, addig mára a legtöbb ember kiakad. Méghozzá jogosan, hiszen már lépten-nyomon erőszakosan nyomják le az emberek és főleg a gyerekek (!) torkán ezeket a magánjellegű dolgokat és a hagyományosság gyűlöletét, megvetését. Nem hiszem, hogy ecsetelni kell, hogy mekkora veszélyt jelent egy ideológia öncélú nyomulása.

Mégsem mondhatom, hogy nem érdemes megnézni, hiszen aki pusztán csak nyitott egy kis kikapcsolódásra, és nem életfilozófiaként fogja fel a látottakat, az remekül szórakozhat, ha megnézni a történetet.

Végezetül pedig fontos kihangsúlyoznom:

Kedves Szülők!

Ez nem mesefilm, nem gyermekfilm, de még csak nem is családi film. És nem! Nem való a gyermekeknek! Itt folyik a vér patakokban, még akkor is, ha ez csak rajzolva van!

Szóval, ha felelős szülő vagy, szabj egy határt azzal kapcsolatban, hogy mit néz meg a gyermeked! Röviden: Legyél szülő.

Nem írhatom le, hogy nem érdemes megnézni, mert érdemes. Hiszen érdekes, kalandos, szórakoztató és nagyon felnőtt anime.

Így zárszóként csak ennyit írnék:

Szóval, filmre (animéra) fel, és jó szórakozást!

akció | animáció | kaland

A sorozat 1792-ben, a francia forradalom idején játszódik, és Richter Belmont, a híres Belmont család leszármazottjának életét követi nyomon. több»

0