2023.10.30 09:25 JRD Olvasottság: <100x
0

Csak és kizárólag felnőtteknek ajánlott!

Far Cry 3: Blood Dragon nevű videójáték ihlette, mely játék 2013-ban debütált. Ez egy E/1 személyben játszható lövöldözős játék, melyhez komplett háttértörténetet adtak. Mivel a játékot ismerem, így alapban nem számítottam eget rengetően nagy dologra.

Miután megnéztem a videójátékból készült anime-sorozatot, két dolog jutott az eszembe.

Csak és kizárólag felnőtteknek ajánlott!

Az első (és ez pozitív gondolat volt):

Tökéletesen bemutatta, hogy milyen világban fognak élni leszármazottjaink. Hogy egy központi hatalom ural mindent, és alanyi jogon fog járni az étel, az alapjövedelem... stb. Csak egyetlen feltétele lesz a jólétnek: Tedd, amit elvárnak, tedd, amit mondanak, hidd el, hogy ezáltal szabaddá válsz! Tedd ezt feltétel nélküli vak hittel!

És ebből következik is a kérdés (legalábbis egy gondolkodó ember számára): Valóban szabad leszel?

A másik (és ez már eléggé negatív) gondolat:

Megjelenik benne az LMBTQ, hiszen itt már csakis a homoszexualitásra vagy az aberrált (szado-mazo) szexualitásra igyekeznek érzékenyíteni a gyerekeket. A történet szereplői között, akik heteroszexuálisak (sőt netán fehérek) csakis aberráltak lehetnek. Rejtve támogatja még a pedofíliát is.

Látványban, akcióban érdekes, és egy érett gondolkodású felnőtt simán meg is nézheti, hiszen ezzel nem fogja a már meglévő világképét átfordítani. Azonban a gyerekek kérdése már más dolog. Ők abban a korban vannak, amikor még sok mindent befolyásolhatja őket, és pontosan ez az, amit az újabb netflixes sorozat is kihasznál.

Tehát üzenet minden következetes igazi szülőnek: Ez a sorozat NEM VALÓ GYEREKEKNEK! Tehát azért, mert éppenséggel pozitív kritikákat kapott, azt felejtsd is el. Semmit nem jelent.

Az anime-sorozatot először az Ubisoft mutatta be 2019-ben, a Netflix 2023-ban dobbantott egyet vele.

Az anime remekül hozza egyébként a videójáték hangulatát. Szépen meg van rajzolva. Érdekessége azonban nem is a jólrajzoltság, hanem az, hogy sok más ubisoftos karakter is megjelenik a történetben. Például Assassin's Creed, Rayman, Watch Dogs, Rabbids, Rabbids, Rainbow Six, Beyond Good and Evil...

Nem gondolom, hogy kihagyhatatlan anime. Inkább azt, hogy egy kevésbé szórakoztató kikapcsolódásnak pont elmegy. Azonban kihangsúlyoznom: Ez az anime (ahogyan az alapjául szolgáló videójáték sem) nem való kisgyermekeknek, de még csak felnőttesdit játszó kiskamaszoknak sem!

Ám a döntés a tied! Tehát zárszóként immáron csak ennyit írnék:

Érdemes megválogatni (ahogyan a ruhatárunkat is megválogatjuk), hogy mit nézünk meg, mit nem. Mit ültetünk át belőlük az életünkbe, és mit nem... stb.

Ilyen egyszerű. Egyszer, csakis szórakoztatási szinten simán megnézhető.

Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

akció | animáció | kaland

A sorozat 1992-ben játszódik, egy alternatív történelemben, amelyben az Egyesült Államokból Éden lett, egy disztópikus technokrácia, amelyet az azonos nevű megacég irányít.... több»

0