2023.11.20 04:07 kabel Olvasottság: 807x
3

Rétegelt dráma

A Yellowjackets második évada már többet markol és többet fog, mint az első. Szereplői és konfliktusai komplikáltabbak és kiterjedtebbek, azonban tempója még mindig túl lassú. Főszereplőinkhez csatlakozik pár új karakter, nem tudom, a sorozat hány új szereplőről villantja fel, hogy amúgy túlélte a tortúrát, de érdekes volt látni, hány tini lány feje tetején jelent meg a homokóra, melynek lejártával egy másik szereplő karakterfejlődésébe és gyomrába esnek bele. A felnőtt szereplőgárda továbbra is kiváló, annak ellenére, hogy az írók kicsit a lábos alját kapargatják, hogy konfliktust generáljanak a semmiből ezeknek a színészeknek.

Az évad lezárása azonban meglepően izgalmasra sikeredett, és még egy nagyon érdekes, tematikailag fontos üzenetet is össze tudott állítani a sztori. Történetünk a vallás megjelenéséről szól, és ezt kicsit Stephen Kingesen mutatja be. Látjuk, hogy emberek a lehetetlent racionalizálják, a saját érdekeiket mennybéli hírként adják el, vagy épp természetfeletti magyarázatot tulajdonítanak véletleneknek. Az epizódok ezt nagyon szépen járják körül.

Rétegelt dráma

Bár nem jutottunk el az első évad által többször teaselt maszkos, kultistás végkifejletig, mégis legalább nem egy helyben toporog a történet ezen része. A jelenkori események sajnos jóval unalmasabbak, a remekül megírt dialógusok ellenére. Rengeteg töltő jelenetet kapunk, vagy messze túlnyújtott párbeszédet, ahol újra ugyanazokat az infókat mondják, amit már tudunk. A sztori fele tehát kicsit lapos és nem túl érdekes.

dráma | horror | misztikus

SkyShowtime (2023.10.28.)

A Yellowjackets egy tehetséges középiskolás lányfocistákból álló csapat története, akik egy repülőgép-szerencsétlenség túlélői lesznek a távoli, északi vadon mélyén. A... több»

3