2023.12.24 09:32 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Ha az unalmat mérni lehetne...

Nyitott voltam a téma iránt, így kíváncsian vártam a filmet. Az első húsz percben még követhető a film, de számoltam a másodperceket, perceket, annyira vontatott a cselekmény. Néha az unalom köde telepedett rám, és nehezítette el a szempilláimat. Inkább megerőltető volt végignézni a filmet, mintsem felpezsdült volna az ember egy jó és izgalmas történettől.

Csapongunk ide-oda. Néha két Hold is van az égen, néha egy sem, néha látni vélünk valamit, aztán mégsem látjuk, meg is történne valami, de mégsem történik meg, így hoppon maradunk. Tény, hogy az a három ijesztő egy másodperces jelenet, amiben ki is merül a film horror része, az egy villanás, ez után ami megmarad a nézőnek: egy zavaros történet, amit nem szeretnék megfejteni. Nem tudom, hogy kik a mellékszereplők, és miért vannak ott, vagy, hogy ott vannak-e, és ebben a vergődésben el is fáradunk.

Ha az unalmat mérni lehetne...

Lehet, hogy csak nekem túl magasak az elvárásaim, hogy egy film szórakoztató és izgalmas legyen? A forgatókönyvírók: Ben Collins és Luke Piotrowski, gondolom egy nyugtalanító történetet akartak elénk tárni, de nem sikerült. Régen elég volt egy forgatókönyvíró, aki olyan történetet tálalt elénk, hogy faltól falig ütköztünk a borzongástól. Most kettőnek sem sikerült. Egy depressziós, rémálmokkal küszködő asszony, Beth (Rebecca Hall, aki igen bájos) a férje öngyilkossága miatti gyász és harag feldolgozásából vehetjük ki részünket, amit nem igazán szerettem volna. Az elhunyt férj múltja és sötét titkai után kutakodunk végig a filmben, de felesleges, mint kiderült. Néha felbukkan a férj szelleme, aztán kiderül, hogy az nem is a férj szelleme, de nem tudjuk meg, hogy kicsoda és miért van ott. Már így, hogy pár mondatban leírom a történetet, már ez is unalmas! Nem merném kijelenteni, hogy a rendező, David Bruckner munkája volt rossz, egyszerűen a történet csapnivaló, vagy a történet jó, és a rendező rontotta el? Ezt sosem fogjuk megtudni. A lényeg, hogy én nem ajánlanám jó szívvel ezt a filmet, de ha vannak olyan bátor emberek, akik hajlandóak végigvergődni a történetet, eldönthetik saját maguk. Felesleges időpocsékolás! Ez az én véleményem volt a filmről.

horror | misztikus | thriller

Beth képtelen feldolgozni férje elvesztését. A nő egyedül marad a házban, amelyet még a férfi épített kettejük számára, a kihűlt otthon azonban egyre titokzatosabb jelenségek... több»

0