2024.01.10 23:24 zsena Olvasottság: 393x
8

Felejthető megmártózás egy tini horrorban

Egy tehetséges szereplőgárda és egy maroknyi díszlet nem igazán elég ahhoz, hogy megmentse az Éjszakai merülést a felejtéstől és attól, hogy kimondottan jó horrorrá váljon.

Egy 16-os karikás mozi, amitől nem lehet félni! Hiába vannak benne „jump scare”-ek, sajnos nem lehet komolyan venni, nem félelmetes. Mint egy folyamatosan zöldülő medence, a film sem tudja elrejteni az alaphoz ragadt szennyeződéseket, hiányérzetet.

Felejthető megmártózás egy tini horrorban

Egy fiatal lány igazán kísérteties vízbefulladását bemutató prológus után sok évvel később Ray Wallerrel (Wyatt Russell: Overlord, Black Mirror), egy korábbi baseball-játékossal és családjával találkozunk. Raynek a karrierje korán kisiklott egy betegség miatt, ezután feleségével, Eve-vel és gyerekeivel, Izzyvel és Elliottal (Gavin Warren: Fear the Walking Dead) új házat keresnek.

Ray, aki kétségbeesetten ragaszkodik a régi életéhez, ráveszi Eve-t, hogy költözzenek be egy nagy, külvárosi házba, olyan kerti medencével, amelyről gyerekkorában mindig is álmodott, ill. mert az orvos is ajánlotta a nem megerőltető mozgást. A medence és az úszás gondolata meggyőzi a családot.

Nem sokkal azután azonban, hogy beköltöztek új otthonukba, Wallerék sorra kezdik felismerni, hogy a pihentetőnek tűnő medencéjük mélyén van valami. Elliot és Izzy mindketten tapasztalnak számukra traumatikus élményeket a kísértetjárta medencében, miközben Ray testi egészsége egyre javulni kezd, minél több időt tölt benne. Emiatt egyre javul a kedve is, hiszen kacérkodik a gondolattal, hogy újraépítse a karrierjét, miközben a feleségének azt hazudja, hogy örül, hogy lerobbant, mert egészségesen soha nem hagyta volna abba. Túl drámai film ez egy horrorhoz, hiszen jelen van benne az önzőség az apa miatt, akinek minden vágya a baseball, és a családja háttérbe szorul. A film annyi időt tölt Ray keserűségének és egykori ígéretes múltjának nosztalgikus bemutatásával, hogy a karakterek nem csak egydimenzióssá válnak, de érzelmileg szinte semmit nem váltanak ki belőlünk. Talán a kisfiú, akiért tudunk aggódni, és aki hitelesebben alakít, na meg a macska. :)

A csúcspontja egy mély úszás és egy felesleges halál. Hiszen ha egyszer segített a baseball ütő az apából kiverni a szellemet, akkor a fián is lehetett volna segíteni ezzel a módszerrel.

Amikor kijöttem a moziból, egyből arra gondoltam, hogy milyen jó, nem fizettem ezért. Unalmas volt, vontatott. De egynek elment, talán azért, mert picit egyedibb volt egy sima házban rekedt kopogó szellemtől, ill. tipikusan egy átverős előzetest kapott, hiszen az magasan túlszárnyalja a filmet. Nem egy remekmű, de nem is nagyon rossz. Talán egyszer nézhető.

horror | thriller

Nincs futkosás és ugrálás, az ügyeletes úszómester pedig nincs szolgálatban. Az Atomic Monster és a Blumhouse és a nagysikerű M3GAN alkotói legújabb természetfeletti... több»

8