2024.01.27 20:48 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

A rossz film, ami szerencsére nem bennem lakik!

Már megint egy ócska, rém unalmas, rosszul fényképezett, rossz koncepcióval készült szellemes vagy démonos, vagy mit tudom én, milyenes film?

Nem volt túl sok pozitív gondolatom a filmmel, de rászántam magam...

A rossz film, ami szerencsére nem bennem lakik!

Oskar Mellander rendező és Joakim Lundell plusz a másik író, Henry Stenberg biztosan jó filmet szerettek volna, de eközben óriási hibákat követtek el...

A Gone Ghosting (Szellemüldözők – szabad fordítás) csapat két oszlopos tagja ócska, kisstílű csaló, Alex (Vincent Grahl) és Catta (Felicia Kartal) csak a gyors pénzszerzés és a szponzori támogatások miatt csinálják a szellemesdit, de nem veszik komolyan...

Most éppen a legújabb áldozatukhoz, egy a térképen sem található házhoz tartanak, és ahogy már majdnem ott vannak, kifordul eléjük egy fa, keresztben elzárja az utat, így gyalog bandukolnak tovább!

Na, és elkezdődik a semmi, jó 45 percig, de tényleg semmi nem történik...

Ja, nem!

Bocsi, Alex barátunkat felhívja az utolsó szponzoruk, a Billy's fagyasztott pizza gyártó, hogy tovább nem fizeti őket!

Ez gatyafing!!!

Már a csapat megérkezése is vicces, mert állítólag több száz éve nem volt ott senki, erre, 30-40 éves fröccsöntött, hajas és hájas, csókos szájú babák heverésznek IKEA kiságyakban!

Pompás!

Aztán találnak egy ajtót, ott meg a hetvenes évekbeli technika dívik, buli van, fiatalok...

Egy család, aki beköltözik, mind meghal (mármint anno, ez van a kazettákon), nagyi sorra lelövi őket, a gonoszra hivatkozva...

Tehát, videókazetta nézés (Alex, Polly), de a banda többi része szétszéled. Aztán majd az ötvenedik perc körül egy „brékelő” valami elimbolyog a kamera előtt!

De már többször leírtam, hogy mik a szellemek, mik az entitások és mik a démonok...

Ez a szerencsétlenség vajon mi?

Egy meztelen, nagy körmű, szalagokkal a fején „táncoló”, recsegő hangokat kiadó entitás? Az? Legyen az!

Röhejes!

A színészek nagyon rosszak, mint például a Sandrót játszó William Wasberg, és a kissé mulya karakter, a vágó Lise (Fanny Klefelt), mintha csak papírmaséból lettek volna kivágva, plusz a top sz*r, Catta (Felicia Kartal), aki akkora ripacs, hogy maga Kern András is megirigyelné, már ha persze ilyen szennyet leülne az öreg megnézni!

Mindenki egyedül majomkodik a sötétben, és gyorsan meg is halnak, Catta, Lise, majd az operatőr, a pénzéhes Fabian, akit az a szervezet öl meg kint a ház előtt, akik megfogadták, soha senki ki nem jöhet a házból, aki bemegy!

Sandrót kettéhajtja, mint a papírmasét pucér barátunk...

Eddig a spoiler, mert a végét (sz.r az is) nem lőném le. Nekem kínlódás, de legyűrtem.

A CGI mai szemmel nulla, a színészek ultragagyik, a sztori sekélyes, röhejes, a megvalósítás, a zene, a fényképezés csak simán gyenge. Mårtin Stenberg, az operatőr ezzel leszerepelt...

Ja, hogy ki menekült meg?

Én, hogy vége lett!

Nem volt a filmben egy valamirevaló sequence, a legjobb, amit érzékeltem, az a „hold the roll!”

”Run out!!!”

Az IMDb-n 1200 vélemény után 3,9/10-es, a TMDB-n 5 véleményezés után 46%, de ez nálam csak 25% és egy szem nyugtató!

Túrós-barackos torta (házi) és bubis víz...

Kedvenc fotelem... (nyomott rendesen)

horror | misztikus

A Gone Ghosting egy népszerű szellemvadász csapat története, amely milliókat keresett az élő adásokból és a merch eladásából. Egy nap az operatőrük lelép, és nizonyítékot... több»

1