2024.03.12 15:20 Juki-onna Olvasottság: 401x
3

Minden út a pincébe vezet

Sokszor elgondolkodtam azon, hogy amikor leülünk megnézni egy horrorfilmet, mit is várunk igazából. Mit szeretnénk? Rettegést, vérontást, erőszakot, kínzást vagy elég, ha egy szellem átsuhan az ebédlőn? Ha jó a film, sajnos a hatása alá kerülök, és a legdurvább jelenetek lejátszódnak a fejemben villanyoltás után újra meg újra. Akkor miért is nézem? Csak kíváncsiságból? A mostanában készült egynéhány horrorfilm az én véleményem szerint messze elmarad azoktól az elvárásoktól, amiket szeretnénk. Itt felhoznám az 1981-ben bemutatásra került The Evil Dead című filmet.

Ott aztán volt cidri rendesen, pedig nem volt még CGI, de a maszkmesterek és a szereplők iszonyatosan jól játszottak. Nem elég a nézők számára egy szimpla ijesztgetés a vonósnégyes zenéjével. Valami többre vágyunk! De hogy mire, azt nem tudom! Ebben a filmben hátborzongató a látványvilág és a zene. Néha pár jelenet érthetetlen számomra.

Minden út a pincébe vezet

A főszereplő, akinek meghalt az apja és örökölt egy sötét és nyomasztó sörözőt, miért is alszik ott az első estén? Én nem tenném! (Mondjuk én félős vagyok.) Szokás szerint egy szörnyű titokra derül fény, amelynek tárgya a pincében lapul, és félelmetes következményei vannak Irisre és az örökségére nézve. Neal, egy férj, aki elveszítette a feleségét, éjszaka betör a házba, mert szeretne találkozni az elhunyt szerettével. Nem értem, hogy miért nem jött reggel? Azért, mert a démonok éjszaka a legerősebbek? Tudom, ezzel egy kicsit lehúzom a sztorit, de számos kérdés felmerül bennem minden film nézésekor. Elgondolkodtam, hogy ki mit adna azért, ha legalább két percre találkozhatna az elhunyt szerettével? És mit vállalna be ezért? És miért megy vissza a pincébe a démon, amikor felszólítják erre? Nem igazán ez a szokásuk. A zsák, ami fején van, miért csak egy lyuk van a látáshoz, amikor lát mind a két szemére? Ezzel is akarják fokozni a drámai feszültséget? Nem sikerült. Ez a film, olyan tizenkettő egy tucat, én azt mondom. Ebben a filmben nem azt kapjuk, amit elvárnánk. Bájos a kis főszereplő, de egy rezzenést sem látunk az arcán a démon megjelenésekor. Minden ember szerintem rohanna onnan, de a főszereplő és a barinője csak áll némán és keményen még akkor is, amikor a szemébe néznek. Egy kicsit unalmas a sztori, de ez az én véleményem, mindenki döntse el saját maga! Van egy picike csavar a film végén, de elenyésző. Kihagytak a film készítői sok lehetőséget, ami által izgalmasabb lett volna a film! Néha a zene egészen jó, lüktető és veszélyt sugall, néha viszont a „vonósokat” hallhatjuk. Jó szórakozást a filmhez!

horror

Apja (Peter Mullan) halála után Iris (Freya Allan) örököl egy lepukkant berlini kocsmát. Azt azonban nem tudja, hogy az örökség Bagheadhez, a kocsma pincéjében lakó baljós... több»

3