2024.04.06 02:28 kabel Olvasottság: 284x
2

Inkább Az utolsó ómen

Ez a film bűnrossz. Horrornak nehezen nevezném, jelenetei majdnem olyan gyengék, hogy viccbe nyúlnak át. A történt iszonyat lassan indul el, és még a lezárást sem sikerült valóban ijesztőre csinálni, pedig a véres horroraspektus adott volt. A film mintha nem mert volna igazán brutális dolgokat mutatni, de akkor még minek a 18-as besorolás?

Történetünk lényegében egy az egyben a januári Szeplőtlen gagyibb verziója. Nem mintha az a film közepesnél jobb lenne, de míg az a történet legalább egy nézhető főszereplővel, gyönyörű látvánnyal és zenével operált, addig itt minden olcsó és hatástalan. A két film rendezője kb. mintha egymás munkáját nézte volna, a filmekben nagy részében ugyanaz történik.

Inkább Az utolsó ómen

A The First Omen azonban nem tud jó ijesztéseket összehozni. 99 százalékban egy ordító, stock horror, hangeffekttel kísért jump scare-t kapunk az arcunkba, sokszor olyan jelenetekben, ahol totál nem indokolt, hogy ijesztés legyen. A legszomorúbb, hogy simán lehetett volna undorító body horror irányba elmenni, tekintve, hogy a film egy antikrisztus születéséről akarna szólni. Sajnos, semmi meghökkentő, kreatív vagy szürreális elem sincsen, hogy érdeklődésünkért küzdjön. Ha valamennyi horrort nézel, valószínű, hogy a film minden ijesztését előre látni fogod. A horror lényege a meglepetés, de itt nincs min meghökkenni.

A színészek hitványak, még a mindig jó Bill Nighy is csak a csekkje miatt állt kamera elé. Legrosszabb elem a főszereplő, akinek egy arca volt az egész film alatt. Valamiért senki sem szólt neki, hogy a színészkedés lényege az érzelmek átadása. Erőtlen és karizmamentes jelenléte miatt lehetetlen szorítani neki. Nem segíti a filmet unalmas forgatókönyve és csigalassú tempója. A sztori első fele kong az ürességtől tartalom tekintetében, és a végén egy csomó megválaszolatlan kérdésem maradt. Például a szekularizáció ellen biztos egy ördög megszületésének megidézése a legjobb eszköz, nem inkább reformálni kéne az egyházat? Nem viccelek, a film egyik karaktere ezzel indokolja meg sztori történéseit. Arról nem is beszélve, hogy még ezt a tematikát is elfelejti a végére a film, pedig azon a ponton már bármit elfogadtam volna, csak végre ijesztő legyen.

Szóval ez van, sztem inkább nézd meg a véresen és terhesen rohangáló Sweeney-t, mert ez a film nem tudott semmi érdekeset vagy ijesztőt felmutatni. Egyszerűen semmi szükség sincs rá, és a horrorelem kb. nincs is jelen benne.

horror

Egy fiatal amerikai nőt Rómába küldenek, hogy az egyház szolgálatában folytassa a munkáját. Rövidesen azonban szembetalálja magát a sötétséggel, amely arra készteti, hogy... több»

2