A 12 legjobb 2021-es Netflix-film, amit vétek lenne kihagyni

Bár a Netflix sem tévedhetetlen, ha másért nem, a nagy számok törvénye alapján időről-időre előrukkolnak olyan produkciókkal, melyeket az első megtekintés után rögtön újranéznénk. 

Az eddigi 2021-es kínálatban is bőven találni nagyszerű filmeket, de ekkora kínálat mellett még az olyan 'bukások' is beleférnek, mint A potyautasA Lecsap csapat vagy a Kísértő múlt. Aztán persze a semmiből beesik egy olyan zseniális produkció, mint A Mitchellék a gépek ellen vagy a Szerelem és szörnyek, és rögtön mindent meg tudunk bocsátani. 

Alábbi listánkban ezúttal a Netflix 2021-es legjobb eredeti filmjeit gyűjtöttük össze, és minden egyes filmhez egy rövid ajánlót és az előzetest is mellékeltük. Egy igazi műfajkavalkád lett a végeredmény: sci-fi, családi kalandfilm, animáció, dráma, ackiófilm és fekete komédia is felfért a listára, ha pedig valamelyikhez kedvet kaptál, csak látogass el a film Mafabos adatlapjára, és a 'Lejátszás a Netflixen' mezőre kattintva rögtön el is tudod indítani a műsort, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál.  

#12

55 Halálos harcmező  (2021)

(10) (4)

akció | sci-fi

Netflix

2036-ban orosz fegyveres erők vezetésével az Egyesült Államok békefenntartó osztagokat vezényel Ukrajnába, a csapatok hús-vér emberekből és androidokból állnak. A művelet... több»

Egy igazi akcióorgia Mikael Håfströmtől a Marvel sztárjával, Anthony Mackie-vel a főszerepben, aki producerként is közreműködött a munkálatokban. A történet középpontjában egy android zsaru és egy drónpilóta áll, akik megpróbálnak megakadályozni egy globális katasztrófát. A vegyes fogadtatású sci-fi a Netflix 2021-es első negyedévének legnézettebb filmje lett. Ha ütős akcióra vágysz, ez a film nem fog csalódást okozni.
#11

63 A halottak hadserege  (2021)

(28) (4)

akció | horror | krimi | sci-fi | thriller

Netflix

Miután Las Vegasban kitör a zombijárvány, egy zsoldos csoport a legnagyobb kockázatot vállalva elindul a karanténzónába, hogy megindítsák a legnagyobb támadást, amire valaha sor... több»

Zack Snyder igencsak mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, hiszen erre az évre Az Igazság Ligája után egy további produkcióval készült, amely enyhén szólva sem egy szokványos zombis akciófilm. A halottak hadserege egy eszméletlenül brutális és pörgős produkció, amellyel egyúttal Dave Bautista álma is beteljesült, hiszen a színész egy korábbi interjúban elmondta, hogy mindig is arról álmodott, hogy egy ilyen projektben szerepelhessen. Nem lesz kultfilm belőle, de kellően zúzós, humoros és brutális. A zsáner rajongói nem fognak csalódni benne.
#10

64 Városi Cowboy  (2020)

(3)

dráma

Netflix

Cole igencsak zűrös életet él, városi tiniként pedig meggyűlik a baja a felnőttek világával és persze a hatóságokkal. a A nyarat Észak-Philadelphiában tölti édesapjával,... több»

Greg Neri Ghetto Cowboy című regényének adaptációja Idris Elba főszereplésével. A komolyabb hangvételű drámák kedvelői feltétlenül tegyenek vele egy próbát. Erős mondanivaló és remek alakítások jellemzik.  
#9

78 Az űrsepregetők  (2021)

(6) (1)

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Netflix

A történet 2092-ben veszi fel a fonalat. A Föld pusztulásra van ítélve, a Győzelem névre keresztelt hajó legénysége pedig szorgalmasan gyűjti a szemetet az űrben abban a... több»

A sajtóban csak koreai A galaxis őrzőinek titulált űr western Dél-Korea első sci-if blockbustere, mely hamar megtalálta a közönségét a Netflixen, nem csak itthon, de világszerte egyaránt, és 16 országban jutott fel a Netflix top10-es listájának élére. A nézőknek és a kritikusoknak is bejött, ha még nem láttad, bátran tegyél vele egy próbát.
#8

75 Oxigén  (2021)

(15) (1)

sci-fi | thriller

Netflix

Egy nő egy krioálom kamrában találja magát, és fogalma sincs, hogy került oda. A levegő lassan elfogy, neki pedig mindenképpen kiutat kell találnia. több»

Alexandre Aja egy remekbeszabott, klausztrofób sci-fi thrillerrel rukkolt elő a zseniális Mélanie Laurent főszereplésével. Piszkosul eredeti zsánerfilm, ami a műfaj rajongói számára egyszerűen kihagyhatatlan darab, a nézők és a kritikusok is imádták.
#7

akció | családi | kaland | vígjáték

Netflix

Egy brooklyni testvérpár, Kea Peahu és Alex Aiono hatalmas kincskereső kalandnak néznek elébe a hegyvidéki Oahu városában, miközben saját származásukat is jobban megismerik. több»

Amerikai családi kalandfilm, Jude Weng rendezői debütálása. Nem a legmaradandóbb darab, de le tudja kötni az egész családot, és ebben a nézők, valamint a kritikusok is egyetértettek. Szívhez szóló, igazi feel-good film, ami másfél órára kikapcsol.   
#6

78 Fontos vagy nekem  (2020)

(28) (5)

krimi | thriller | vígjáték

Netflix

Marla Grayson törvényes gondviselőként dolgozik, azonban tisztességtelen és nemtörődöm módszereivel idős embereket forgat ki teljes vagyonukból. Rövidesen nem kis fába vágja a... több»

Amerikai fekete humorú vígjáték J Blakeson rendezésében Rosamund Pike (Holtodiglan) és Peter Dinklage (Trónok harca) főszereplésével. A film világpremierje a 2020-as Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol rögtön felhívta magára a figyelmet. A legjobb színésznő (vígjáték) kategóriában Pike elnyerte a Golden Globe-díjat. Egyéb más erényei mellett már csak az ő alakítása miatt is érdemes megnézni.   
#5

77 Szerelem és szörnyek  (2020)

(12) (5)

kaland | vígjáték

Netflix

Hét évvel a szörnyapokalipszis kirobbanása után egy fiatal férfi, Joel Dawson (Dylan O'Brien) és az emberiség megmaradt része a föld alá kényszerült. A szörnyek átvették az... több»

Egy igazi műfajkavalkád Az útvesztő franchise sztárjával. Egyszerre látványos és szórakoztató, kihagyhatatlan darab. Bár eredetileg a mozikba szánták, hatalmas sikert aratott a Netflixen, nem is véletlenül.
#4

84 Pieces of a Woman  (2020)

(9) (5)

dráma

Netflix

A Fehér Isten díjnyertes magyar rendezője és az Oscar-díjas Martin Scorsese alkotása, a Pieces of a Woman egy fiatal nő intim és megrendítő története a fájdalomról olyan... több»

Természetesen itt a helye a listán  Mundruczó Kornél filmjének is Vanessa Kirby és Shia LaBeouf főszereplésével. Az azonos című színmű adaptációja még 2020-ban debütált a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, majd január elején került fel a Netflixre. A kritikusok imádták Kirby és Burstyn alakítását, előbbit Oscarra, Golden Globe-ra és BAFTÁ-ra is jelölték. Kemény film, de megéri rászánni az időt.
#3

76 A fehér tigris  (2021)

(5) (2)

dráma | krimi

Netflix

Egy indiai házaspár és sofőrjük minden ambíciójukat és furfangosságukat összeszedve saját vállalkozásba kezdenek, hogy kitörjenek a szegénységből.  Ramin Bahrani korábban... több»

Kritikuskedvenc dráma Ramin Bahrani rendezésében, Aravind Adiga 2008-as azonos című regénye alapján. Nem a legkönnyebb esti darab, de egy igazi rejtett gyöngyszem a Netflixen, ami kevesebb figyelmet kapott, mint amennyit megérdemelt volna. A 2021-as Oscaron a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriájában jelölték.   
#2

81 Ásatás  (2021)

(5) (7)

dráma | életrajzi | történelmi

Netflix

A második világháború immáron elkerülhetetlennek látszik. 1938-ban egy gazdag özvegy (a páratlan Carey Mulligan) egy amatőr régészt (Ralp Fiennes) bíz meg azzal, hogy ássa... több»

Brit filmdráma John Preston azonos című regényének nyomán olyan sztárokkal a főszerepekben, mint Carey MulliganRalph FiennesLily JamesJohnny FlynnBen Chaplin és Ken Stott. A film kimondottan pozitív kritikai fogadtatásban részesült, 5 kategóriában jelölték BAFTA-díjra, egyebek mellett a legjobb brit film kategóriájában is. 
#1

animáció | családi | kaland | sci-fi | vígjáték

Netflix | Telekom TVGO

A filmekből jól tudjuk, ha egy átlagos család tagja vagy, jobb ha felkészülsz, ugyanis előbb-utóbb hatalmas veszélybe keveredsz, és olyan események láncolatának részesévé... több»

Bár eredetileg a mozikba szánták, végül a Netflixen landolt a Sony Pictures animációs filmje. Mike Rianda rendezői debütálása egészen parádés kritikai fogadtatásban részesült, a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon jelenleg is 97 százalékon áll. Tökéletes program az egész családnak.