Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
87%

Ásatás (2021)

The Dig
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Carey Mulligan
Ralph Fiennes
Lily James
Ralph Fiennes
Carey Mulligan
Ralph Fiennes

Videók (1)

 
violet_hope11   2021. 04. 01.

legújabb vélemény

0

Tipikus művészfilm. Nem mondanám kifejezetten rossznak vagy nézhetetlennek, de rettenetesen vontatott (pedig szeretem a történelmi filmeket), és semmi nyomot nem hagyott bennem. A színészek alakítása miatt egyszer talán megéri megnézni.

 
Detto   2021. 01. 30.

1

Nagyon szépen fényképezett, nagy kérdéseket feszegető, igazi blockbuster dráma kiváló főszereplőkkel és profi háttérstábbal, hogy minden a helyén legyen. Biztos jól élmény volt a forgatás, mert igazi jutalomjátéknak tűnik az egész.

 
Kiss   2021. 01. 29.

1

Meggyőző és nagyon hangulatos dráma, ami kisujjból repít el bennünket a második világháború kemény korszakába, mégis tele van reménnyel és csupa fantasztikus alakítással.

 
WaldyxMan   2021. 01. 31.

0

Egyszerűen és manírok nélkül elmesélt történet, ami a régészet iránt érdeklődőknek kifejezett csemege, egyébként pedig egy remek háborús dráma háború nélkül.

 

Edith Pretty szerepe kapcsán Cate Blanchett neve is felmerült még 2013-ban.

(csd)
 

Ralph Fiennes testvérével csakugyan támogatta egy archeológia szak megalapítását Cheshire-ben The Poulton Research Project néven.

(csd)
 

A főszerepet eredetileg Nicole Kidman kapta volna, a színésznővel azonban nem sikerült időpontot egyeztetni a munkálatokkal kapcsolatban, így végül Carey Mulligan lett a befutó.

(csd)
 
Az Ásatás szép, érzelmes, jó értelemben nosztalgikus filmélmény, ami a maga mélabújával és pátoszával igencsak elüt a mostanság készülő filmek többségétől. Carey Mulligan és Ralph Fiennes alakítása pedig mindenképpen érdemessé teszi a figyelmünkre Stone alkotását. több»
 
Van valami időtálló abban, amit a film mesél, ami, a rendezőt idézve, még a mostani pandémiás helyzetre is ugyanúgy érvényes: „A múlt tanításainak keresése közben ráébrednek a jelen halandóságának bizonyosságára”. több»