Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Ásatás (2021)

The Dig
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
8
Képek
1
Videók
 
violet_hope11   2021. 04. 01.

legújabb vélemény

0

Tipikus művészfilm. Nem mondanám kifejezetten rossznak vagy nézhetetlennek, de rettenetesen vontatott (pedig szeretem a történelmi filmeket), és semmi nyomot nem hagyott bennem. A színészek alakítása miatt egyszer talán megéri megnézni.

 
Detto   2021. 01. 30.

1

Nagyon szépen fényképezett, nagy kérdéseket feszegető, igazi blockbuster dráma kiváló főszereplőkkel és profi háttérstábbal, hogy minden a helyén legyen. Biztos jól élmény volt a forgatás, mert igazi jutalomjátéknak tűnik az egész.


 
Kiss   2021. 01. 29.

1

Meggyőző és nagyon hangulatos dráma, ami kisujjból repít el bennünket a második világháború kemény korszakába, mégis tele van reménnyel és csupa fantasztikus alakítással.

 
WaldyxMan   2021. 01. 31.

0

Egyszerűen és manírok nélkül elmesélt történet, ami a régészet iránt érdeklődőknek kifejezett csemege, egyébként pedig egy remek háborús dráma háború nélkül.

Galéria (8)

Carey Mulligan
Ralph Fiennes
Lily James
Ralph Fiennes
Carey Mulligan
Ralph Fiennes

Videók (1)

 

Edith Pretty szerepe kapcsán Cate Blanchett neve is felmerült még 2013-ban.

(csd)
 

Ralph Fiennes testvérével csakugyan támogatta egy archeológia szak megalapítását Cheshire-ben The Poulton Research Project néven.

(csd)
 

A főszerepet eredetileg Nicole Kidman kapta volna, a színésznővel azonban nem sikerült időpontot egyeztetni a munkálatokkal kapcsolatban, így végül Carey Mulligan lett a befutó.

(csd)
 
Az Ásatás szép, érzelmes, jó értelemben nosztalgikus filmélmény, ami a maga mélabújával és pátoszával igencsak elüt a mostanság készülő filmek többségétől. Carey Mulligan és Ralph Fiennes alakítása pedig mindenképpen érdemessé teszi a figyelmünkre Stone alkotását. több»
 
Van valami időtálló abban, amit a film mesél, ami, a rendezőt idézve, még a mostani pandémiás helyzetre is ugyanúgy érvényes: „A múlt tanításainak keresése közben ráébrednek a jelen halandóságának bizonyosságára”. több»