Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Ásatás (2021)

The Dig
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Carey Mulligan
Ralph Fiennes
Lily James
Ralph Fiennes
Carey Mulligan
Ralph Fiennes

Videók (1)

 
Képkockák   2021. 10. 23.

legújabb vélemény

1

A történelmi pontatlanságokkal együtt is érdekes filmnek mondható, de jó szívvel csak a történelem szerelmeseinek ajánlanám. Amennyiben tetszett a Kódjátszma, ezt is érdekesnek fogod találni.

 
Kiss   2021. 01. 29.

1

Meggyőző és nagyon hangulatos dráma, ami kisujjból repít el bennünket a második világháború kemény korszakába, mégis tele van reménnyel és csupa fantasztikus alakítással.

 
Detto   2021. 01. 30.

1

Nagyon szépen fényképezett, nagy kérdéseket feszegető, igazi blockbuster dráma kiváló főszereplőkkel és profi háttérstábbal, hogy minden a helyén legyen. Biztos jól élmény volt a forgatás, mert igazi jutalomjátéknak tűnik az egész.

 
violet_hope11   2021. 04. 01.

0

Tipikus művészfilm. Nem mondanám kifejezetten rossznak vagy nézhetetlennek, de rettenetesen vontatott (pedig szeretem a történelmi filmeket), és semmi nyomot nem hagyott bennem. A színészek alakítása miatt egyszer talán megéri megnézni.

 
WaldyxMan   2021. 01. 31.

0

Egyszerűen és manírok nélkül elmesélt történet, ami a régészet iránt érdeklődőknek kifejezett csemege, egyébként pedig egy remek háborús dráma háború nélkül.

 

Eredetileg Nicole Kidman kapta volna Mrs. Pretty szerepét, de nem tudta időben egyeztetni egyéb munkáival.

(Képkockák )
 

Rory Lomax karaktere kitalált, a valódi fotósok az ásatáson Mercie Lack és Barbara Wagstaff voltak.

(Képkockák )
 

Bár a filmben Carey Mulligan 34 éves, a valódi Edith Pretty 56 éves volt az ásatások kezdetekor, 1939-ben.

(Képkockák )
 

A valódi Basil Brown heti 30 shillinget kapott Mrs. Prettytől.

(Képkockák )
 

Edith Pretty szerepe kapcsán Cate Blanchett neve is felmerült még 2013-ban.

(csd)
 
Az Ásatás szép, érzelmes, jó értelemben nosztalgikus filmélmény, ami a maga mélabújával és pátoszával igencsak elüt a mostanság készülő filmek többségétől. Carey Mulligan és Ralph Fiennes alakítása pedig mindenképpen érdemessé teszi a figyelmünkre Stone alkotását. több»
 
Minden idők egyik legnagyobb angolszász kincsleletéről, a szenzációs Sutton Hoo-i ásatásról szól Simon Stone új filmje. A Netflixen bemutatott Ásatás valóságon alapuló eseményeit Carey Mulligan és Ralph Fiennes jó eséllyel díjnyertes alakításain keresztül élhetjük át. több»
 
Van valami időtálló abban, amit a film mesél, ami, a rendezőt idézve, még a mostani pandémiás helyzetre is ugyanúgy érvényes: „A múlt tanításainak keresése közben ráébrednek a jelen halandóságának bizonyosságára”. több»