FRISSÍTVE: 82 éves korában sajnálatos módon elhunyt a hollywoodi legenda, James Caan - jelentette be csütörtökön a színész családja. A színészt talán legtöbben A keresztapából ismerhettük. A TMZ által megszerzett halotti bizonyítvány szerint a halál elsődleges oka szívroham valamint a koszorúér-betegsége volt, amelyet három évvel korábban diagnosztizáltak nála. A dokumentum azt is megjegyezte, hogy a 82 éves színész krónikus obstruktív tüdőbetegségben és pangásos szívelégtelenségben szenvedett. Mint családja másnap reggel Twitter-fiókján keresztül bejelentette, Caan július 6-án este hunyt el. A halotti bizonyítvány megerősíti, hogy helyi idő szerint 21:02-kor hunyt el a Los Angeles-i Ronald Reagan UCLA Medical Centerben. Az Eden Memorial Parkban helyezték örök nyugalomra.

Halálát a  sztár hivatalos Twitter-fiókján a családja jelentette be. A halál okát nem hozták nyilvánosságra, de megjegyezték, hogy Caan szerdán halt meg.

"Nagy szomorúsággal tudatjuk, hogy Jimmy július 6-án este elhunyt" - áll a közleményben -"A család nagyra értékeli a kiáradó szeretetet és a szívből jövő részvétet, és arra kér benneteket, hogy továbbra is tartsátok tiszteletben a magánéletüket ebben a nehéz időszakban".

Caan, a köztiszteletben álló színész, akit 1978-ban beiktattak a Hollywoodi Hírességek sétányára, Golden Globe-, Emmy- és Oscar-jelöltként is elismerték. Leginkább A keresztapa című filmben Sonny Corleone szerepéről ismerettük őt, amely alakításáért a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díjára jelölték; A keresztapa második részében rövid ideig újra eljátszotta a szerepet. Az eredeti A keresztapa idén tért vissza a mozikba az 50. évfordulója alkalmából, ami újból felhívta a figyelmet Caan elismert munkájára a filmben.

James Caan másik, karrierjét meghatározó szerepe az 1990-ben megjelent Stephen King-adaptációban, a Tortúrában Kathy Bates oldalán játszott. További emlékezetes szerepei közé tartoznak: Brian's Song, Cinderella Liberty, A szerencsejátékos, Rollerball, a A híd túl messze van, Dogville - A menedék. A kis képernyőn többek között olyan sorozatokban is feltűnt, mint a A Simpson család, Family Guy, Hawaii Five-0.

A termékeny színész egészen a végsőkig elfoglalt volt. Tavaly Michael Lembeck Queen Bees című romantikus komédiájában tűnt fel, ami az utolsó film volt, amit még életében bemutattak. A filmben Ellen Burstyn, Ann-Margret, Christopher Lloyd és Jane Curtin is szerepel. Nemrég egy újabb filmszerepet is elvállalt. Márciusban jelentették be, hogy Caan Morena Baccarin és Pierce Brosnan mellett szerepet kapott Phillip Noyce Fast Charlie című akcióthrillerében; azt nem tudni, hogy halála előtt forgatott-e felvételeket. Francis Ford Coppola következő filmjében, a Megalopolisban is nagy szerepet kapott, ami újra összehozta volna A keresztapa rendezőjével, de a forgatás idén ősszel kezdődik, vagyis a színész nem lesz benne.

Caan élete során négyszer volt házas, legutóbb Linda Stokesszal 1995 és 2017 között. Öt gyermeke született, köztük a színész Scott Caan, valamint lánya, Tara és fiai, Alexander, James és Jacob. Részvétünket fejezzük ki Caan családjának ezekben a nehéz időkben. Nyugodjon békében, miközben emléke tovább él.

Ebben a cikkünkben 9 legjobb filmjével emlékeztünk a legendás színészre.

88 HÍRESSÉG, AKIKET 2022-BEN VESZÍTETTÜNK EL

#1
James Caan

James Caan

szül. 1940. 03. 26. - elhunyt 2022. 07. 06.
Bronx, New York, Amerikai Egyesült Államok
James Edmund Caan 1940. március 26-án született Bronxban, New Yorkban. Szülei, Sophie és Arthur Caan németországi zsidó emigránsok. Apja húskereskedő és hentes volt. A sportos testalkatú Cann a Michigan State Universityn töltött évei a közgazdaságtan tanulmányai alatt aktívan focizott, fekete övet szerzett karateban, sőt, rodeózott... több»