Meghalt Dunai Tamás, Al Pacino és Robert Redford magyar hangja

73 éves korában elhunyt Dunai Tamás színész.

Halálának hírét családja közölte a nyilvánossággal, annak okait azonban egyelőre nem részletezték. 

Dunai Tamás felsőfokú tanulmányait először a  szegedi József Attila Tudományegyetemen végezte magyar-francia szakon, majd 1976-ban diplomát szerzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ahol Szinetár Miklós osztályába járt.

A következő években a kecskeméti Katona József Színház, a Karinthy Színház, a Győri Nemzeti Színház és a Turay Ida Színház előadásaiban szerepelt. Legismertebb alakításai a Lóvá tett lovagokban, Az ember tragédiájában, a Lear királyban, a Cseresznyéskertben és az Anna Kareninában voltak.

Ismertebb filmes alakításai többek között a Dóra jelenti, a Napló szerelmeimnek, Az utolsó nyáron, a Sorstalanság, a Janus, a Végtelenben kettő és a 2023-ban megjelent Az almafa virága produkciókban láthatók.

Mindemellett szinkronszínészként is dolgozott, a 2019-es Az Írben Al Pacino, az Amerika Kapitány: A tél katonája című filmben és a Bosszúállók: Végjátékban Robert Redford magyar hangja volt. Utolsó szinkronmunkái többek között A menü (Reed Birney), Minyonok: Gru színre lép (Steve Coogan) és A korona (Jonathan Pryce) című sorozat ötödik évadában hallhatók.

Nyugodjon békében!

Hírességek, akiket 2023-ban veszített el a világ

#1
Dunai Tamás

Dunai Tamás

szül. 1949. 07. 10. - elhunyt 2023. 02. 23.
Mohács, Magyarország
Első diplomáját a szegedi József Attila Tudományegyetem magyar-francia szakán szerezte, majd 1976-ban Szinetár Miklós osztályában szerezte másoddiplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Egy osztályba járt Bánfalvy Ágnessel, Vándor Évával és Sinkovits-Vitay Andrással. A diploma megszerzését követően a Madách... több»