Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

A menü (2022)

The Menu
Filmadatlap
 
27
Szereplők
30
Vélemények
21
Képek
5
Videók

Galéria (21)

Ralph Fiennes
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Paul Adelstein
Nicholas Hoult
Nicholas Hoult
Ralph Fiennes
Ralph Fiennes
Ralph Fiennes
Ralph Fiennes
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Ralph Fiennes
Nicholas Hoult
Ralph Fiennes
Anya Taylor-Joy
Nicholas Hoult
Nicholas Hoult
Ralph Fiennes

Videók (5)

 
bolykigyuri   2023. 04. 30.

legújabb vélemény

0

Nagyon bejött, tuti megnézzük még párszor!

 
Artemisia   2022. 12. 01.

a nap véleménye

6
Bon appétit !

A társadalmi szatírát a Ne nézz fel! görbe tükrével csúcsra járató Adam McKay producerként, az eddig leginkább sorozatokban utazó Mark Mylod pedig rendezőként egy puccos vacsorára invitálnak. Előételként remek feszültségadagolást és szarkasztikus kar... teljes kritika»

 
BRANTON   2022. 11. 29.

a nap véleménye

7
Különös fogás, ínyenceknek - Avagy Konyhafőnök VIP Ralph Fiennesszal!

Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy és még egy rakat sztár, vajon mi sülhet ki ebből? Rövid ismertető gyanánt talán annyi elég is lehet a Kedves Olvasó számára, hogy egy fiatal párocska, Margot és Tyler egy kis szigetre érkeznek, hogy egy exkluzív étterem... teljes kritika»

 
Crystaldeer   2023. 03. 23.

2
A fine dining kicsúfolása lett volna a cél?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ha Ralph Fiennes nem szerepelt volna a filmben, biztos nem nézem meg. De sajnos már az első 5 percben megcsap az a bizonyos Netflix-stílus, ami rányomja a filmre teljesen a bélyeget. A karakterek és a színészek számomra túl gyengék voltak, némelyikük... teljes kritika»

1
 
Klauka89   2023. 01. 13.

2
Nekem kevés

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ralph Fiennes játéka remek, és ennyi. Több pozitívumot nem tudok mondani, pedig nagyon akartam. Vártam ezt a filmet, gyenge lett, mást vártam. A legjobb jelenet számomra, amikor a rommá fenszizett étteremben a csajszi sima hamburgert kér. Hát ennyi, kérem. Kár összepiszkolni manónyi adagokkal a csiricsáré tányért, mi az ilyesmit szó nélkül elmosogatjuk.

1
 
Ildikó Bacskai   2023. 01. 08.

2
A menü (2022)

Beteg, a legjobb értelemben. Anya Taylor-Joy főszerepe tartott vissza eddig, hogy megnézzem a filmet, de végül is nem volt rossz az alakítása. A film szépen kerekedő, felépített, feszült történetre épül, a nagyszerűen összeválogatott filmzenék gyönyörűen keretezik a szép és egyszerű (nem túlspilázott) helyszínt . Ralph Fiennes tökéletes. Nagyon tetszett, művészfilm határt súrolt.

1
 
Tonyka   2023. 01. 05.

1
Kulináris filmínyencség

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Merész vállalás a végeláthatatlan mai kaptafa szuperhősös folytatások sikerreceptjétől eltérni. Nehezebben is emészthető a széles réteg számára. Semmi közöm a konyhához, és egészen sajátságos a véleményem a fine dining létezéséről. Talán kicsit igazo... teljes kritika»

A film 162 281 661 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 78 260 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Anya-Taylor Joy ötlete volt, hogy Margot ököllel üsse meg Tylert, miután rájött, hogy a férfi végig tudta, hogy mindenki meghal.

(Thibo84)
 

Mark Mylod rendező interjúkban bevallotta, hogy brit lévén jobban szereti a sült halat és sült krumplit, mint a filmben szereplő alkotásokat.

(Thibo84)
 

A filmben szereplő Slowik étterme egy szigeten található, amely csak hajóval érhető el. Ez utalás a Willows Innre, amelyet Blaine Wetzel séf vezet. A Willows Inn Lummi szigetén található, és csak komppal érhető el.

(Thibo84)
 

Egy másik, a való világból leutánzott étel volt az étterem vendégeinek szánt hazavihető finomságos zacskó, amely granolát tartalmazott. Ez az Eleven Madison Park egyik alapterméke, Daniel Humm séftől.

(Thibo84)
 

A film Dominique Crennt, a San Francisco-i Atelier Crenn séfjét használta tanácsadóként. Ralph Fiennes még néhány gesztusát is átvitte Slowik karakterébe. Például Crenn arról ismert, hogy étlapokat készít versek formájában, amit Slowik is csinál a filmben.

(Thibo84)
 
A menü remekül egyensúlyozik a fekete humor, a társadalomkritika és az izgalom között, anélkül, hogy keserűvé válna – ezt pedig remek alapanyagainak köszönheti. több»
 
Ha 2022-ben divatja lenne double feature-öket vetíteni a mozivásznakon, akkor ezt a filmet párban kéne vetíteni az Arany Pálma-díjas A szomorúság háromszögével, annyira hasonló témákkal foglalkoznak. Persze ettől még a két film nem lesz ugyanolyan. több»