Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

A menü (2022)

The Menu
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
21
Képek
5
Videók

Galéria (21)

Ralph Fiennes
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Paul Adelstein
Nicholas Hoult
Nicholas Hoult
Ralph Fiennes
Ralph Fiennes
Ralph Fiennes
Ralph Fiennes
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Ralph Fiennes
Nicholas Hoult
Ralph Fiennes
Anya Taylor-Joy
Nicholas Hoult
Nicholas Hoult
Ralph Fiennes

Videók (5)

 
Artemisia   2022. 12. 01.

legújabb vélemény a nap véleménye

2
Bon appétit !

A társadalmi szatírát a Ne nézz fel! görbe tükrével csúcsra járató Adam McKay producerként, az eddig leginkább sorozatokban utazó Mark Mylod pedig rendezőként egy puccos vacsorára invitálnak. Előételként remek feszültségadagolást és szarkasztikus kar... teljes kritika»

 
BRANTON   2022. 11. 29.

a nap véleménye

3
Különös fogás, ínyenceknek - Avagy Konyhafőnök VIP Ralph Fiennesszal!

Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy és még egy rakat sztár, vajon mi sülhet ki ebből? Rövid ismertető gyanánt talán annyi elég is lehet a Kedves Olvasó számára, hogy egy fiatal párocska, Margot és Tyler egy kis szigetre érkeznek, hogy egy exkluzív étterem... teljes kritika»

 
Eastern79   2022. 11. 19.

0
Nehezen emèszthető fogás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mark Mylod filmje az év vége nagy meglepetése számomra. Egyetlen icipici pillanatra Jordan Peele jutott eszembe, talán az ő stílusára emlékeztetett leginkább, mégis egészen egyedi lett a végeredmény. Bár Anya Taylor-Joy alakítása is megér egy misét, egyértelműen Ralph Fiennes lopja a show-t. Meg merem kockáztatni, hogy még Voldemort szerepében sem volt ennyire félelmetes, és ez részben köszönhető a kiváló forgatókönyvnek, részben pedig a témaválasztásnak, ugyanis A menü valójában egy szürreális pszichológiai tanulmány a kiégésről. Maga az alapmetafora, a menühöz való ragaszkodás szembeállítása az ember saját, kényszer szülte választásaival egyenes út a film közepén már nyilvánvaló végkifejletig. Az unalomig ismert embervadászat helyett itt most egy egzisztenciális tébolyban szenvedő szociopata (a félelmetesen zseniális Fiennes) briliánsan felépített kulináris performanszába csöppenünk, amibe egy kis hiba csúszik Anya Taylor-Joy karaktere képében, aki saját kiégését megelőzendő segít felismerni a tébolyult séfnek tettei súlyosságát, így elnyerve annak kegyelmét, egyúttal saját felszabadulását. Mindeközben finoman azt is feszegeti, hogy honnan nem visszafordítható a folyamat és a zseniális az, hogy pont onnan kezdődik a történet. Erős atmoszférával bíró, hangsúlyos képi világú, meghökkentő és elgondolkodtató thriller az élet fontos dolgairól, legfőképpen annak értékéről.

 
piZZola   2022. 11. 17.

1

Nagyon kíváncsi voltam arra, mit hoz ki Fiennes ebből a szerepből és szerintem egyszerűen zseniális volt. A képi világa ennek a filmnek teljesen lenyűgözött.

 
ZiggityZag   2022. 11. 18.

1

Elképesztően brutális ez a film. Engem teljesen a székbe szögezett, nem csak az alakítások, hanem az egész történeten átívelő modanivalója mély nyomot hagyott bennem.

 
Lóri Ádámcsik   2022. 11. 28.

0
Szürreálisan nyomasztó... vagy fordítva

Az előzetes alapján egy fordulatos thrillert vagy drámát vártam, de ehelyett úgy érzem, hogy egy Jordan Peele utánzatot kaptam, ami nem sikerült jól. Átjött a társadalomkritika, hogy milyen hiúak is az emberek, de a katarzis a végére valahogy elmaradt. Olyan érzéssel zártam le a filmet, hogy ez meg mi a fene volt. :O :(

 
Adikgashiik   2022. 11. 27.

0
Végre valami

Üdítő kivétel a sok rossz film közepette.

A film 77 676 430 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 37 714 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az első egyperces trailer május 20-án jelent meg. Ezt a klipet később az interneten is megosztották.

(csd)
 

A tengerparti felvételek közül többet a georgiai Jekyll-szigeten található Driftwood Beach-en forgattak.

(csd)
 

2019-ben Emma Stone-t kérték fel a főszerepre, Alexander Payne rendezésében. 2021-ben Anya Taylor-Joy váltotta Stone-t, a rendezést pedig Mark Mylod vállalta.

(csd)