Rekord összeg: Ezzel a filmmel Dwayne Johnson minden idők legjobban fizetett színésze leszA kép forrása: Paramount Pictures

Számos kereskedelmi kudarc után a mozikban, és mielőtt visszatérne a Halálos iramban franchise-ba, Dwayne Johnson egy karácsonyi vígjátékban fog szerepelni a Prime Videón.

A Red One címet viselő akciófilmet az év végi filmek rendhagyó újrajátszásaként hirdetik, és Jake Kasdan (Jumanji: Vár a dzsungel) rendezi Chris Morgan (Fast & Furious: Hobbs és Shaw) forgatókönyvéből.

A Netflixen futó Red Notice/Különösen veszélyes bűnözők sikere után, amelyben Ryan Reynoldsszal és Gal Gadot-val játszott együtt, ez a visszatérés a streaminghez lehetővé tenné Dwayne Johnson számára, hogy visszatérjen a sikerhez is. De mindenekelőtt a Red One lehetővé tette számára, hogy pokoli sok pénzt tegyen zsebre - újra.

Ez a játékfilm újra összehozza az egykori pankrátort az egykori Amerika Kapitánnyal! A Red One szereplőgárdájában Chris Evans mellett Lucy Liu, Nick Kroll, Kristofer Hivju  és J.K. Simmons is szerepel, mint a Mikulás.

A Puck News szerint Dwayne Johnson 50 millió dollárt kapott a Red One-ban Callum Drift, az E.L.F. parancsnokának szerepéért. Ez pályafutása legmagasabb fizetése.

De ez még nem minden, hiszen Dwayne Johnson hihetetlen rekordot döntött. Ez a legmagasabb fizetés, amit valaha színész kapott egyetlen szerepért! A Black Adam karakterét életre keltő színész lett minden idők legjobban fizetett színésze Hollywoodban.

Ezzel megelőzi a korábbi rekordtartókat, Will Smith-t és Robert Downey Jr-t, akik a Richard király (amelyért a legjobb színésznek járó Oscar-díjat kapta) és az Amerika kapitány: Polgárháború című filmekben nyújtott alakításaiért 40 millió dollárt kaptak.

Dwayne Johnson ezzel a fizetéssel hatalmas mérföldkövet lépett át karrierjében, hiszen a Jumanji - A következő szint és a Red Notice című filmekben nyújtott alakításaiért 23,5 millió dollárt, a Black Adamért 22,5 millió dollárt, a Dzsungeltúra című filmért 22 millió dollárt, a Hobbs&Shaw-ért pedig 20 millió dollárt kapott.

Ezek a fizetések azzal magyarázhatók, hogy a streaming platformok maximálisan kihasználják a főszereplőik népszerűségét. Hogy a Prime Video kockázatvállalása kifizetődik-e, az még nem derül ki. A karácsonyra tervezett, reménybeli kasszasiker azonban az év végére már online kell, hogy legyen.