75 Aquaman  (2018)

Vajon sikerülhet megismételnie a DC/Warnernek a Wonder Woman sikerét, vagy tovább haladnak a dolgok Az Igazság Ligája által kitaposott, lehangoló ösvényén?

Napjaink horror guruja, James Wan, és az Aquamant játszó Jason Momoa párosa egyelőre jó befektetésnek tűnik, legalábbis az előzetes jegyeladások függvényében. A Deadline értesülései szerint ugyanis a film az Atom Tickets jegyértékesítő portálon még a Bosszúállók: Végtelen háború rekordját is megdöntötte a 24 óra alatt eladott jegyek számát illetően. Ráadásul a piacvezető Fandango-n is úgy viszik a jegyeket, mint a cukrot, amit jól jelez, hogy az Aquaman már a Venomot és Mission: Impossible - Utóhatást is lehagyta.

Persze ezeket a számokat azért érdemes fenntartásokkal nézni, ahogy arra a The Playlist is rámutatott, a Solo: Egy Star Wars-történetre kétszer annyi jegyet adtak el előzetesen, mint a Fekete Párducra, mégis az előbbi végül 400 millióval, utóbbi pedig magasan 1 milliárd felett hozott a konyhára.

Arról nem is beszélve, hogy az Aquaman épp ugyanazon a napok kerül majd mozikba a tengerentúlon, mint a Transformers franchise spin-offja, az Űrdongó és a Disney sikervárományos családi filmje, a Mary Poppins visszatér. Ezzel az időzítéssel azonban gyakorlatilag mindhárom film jóval a potenciálja alatt fog teljesíteni.

Az Aquaman december 13-tól látható a hazai mozikban.