Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A boldogság nyomában


(The Pursuit of Happyness)
A boldogság nyomában

Tartalom

Chris Gardner célja, hogy családját boldognak lássa, hogy megteremtse számukra az anyagi biztonságot, ám valahogy sosem jár sikerrel. Szeme előtt csak a gazdagság képe lebeg, de hiába tesz meg mindent, elkerüli a szerencse. Miután egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, felesége is elhagyja, hátrahagyva ötéves kisfiukat. Chrisnek ekkor elege lesz, és egy merész ötlettel áll elő: bróker szeretne lenne. Az álláshoz egy tanfolyamon kell helyt állnia, ehhez azonban fel kell mondania munkahelyén. Míg a brókerkedés "tudományában" egyre mélyebbre ássa magát, anyagilag mélypontra kerül. Fiával kénytelenek várótermekben és menhelyeken meghúzni magukat. Ennek ellenére Chris nem csügged, derűlátón áll hozzá mindenhez, és próbálja bebizonyítani, hogy  minden nehézség áthidalható, csak jókedv és szeretet kell hozzá.
(BSzabina)
 
2016. 11. 17. 17:33 

Nem rossz, Will Smith hozza a szokásos formáját, de sajnos lerágott csont a mondanivalója. A tucatdrámák szólnak erről. Tudom, igaz történet, és le a kalappal a pasas előtt, hogy mi mindent kiállt, de attól még nem nyújtott újdonságot a film. Ha pedig a tanulság az, hogy "Légy szorgalmas és kitartó, akkor mindent elérhetsz", akkor gyerekeknek való tündérmese az egész.

 
2014. 12. 08. 01:20 

Tipikus hollywoodi film, ami megosztja a nézőket. Valakinek bejön, valakinek nem. Én személy szerint az utóbbiak táborát erősítem. Szerintem nagyon erőltetett lett ez a film. Folyton nagy és bölcs dolgokat próbál mondani, motiválni akarja a nézőt, elhitetni vele, hogy a lehetetlen nem létezik, de ez ebben a filmben nem igazán jött össze. Pedig az alaptörténeten érződik, hogy ebből valami nagyszerű is kerekedhetett volna.

 
2015. 11. 13. 00:16 

Bár Will Smith rengeteg díjat bezsebelt ezzel a filmmel, de szerintem a kisfiának köszönhetik a sikert. A kissrác annyira jó volt, egyszerűen átjött a varázsa a filmvásznon keresztül. Nálam ő vitte a pálmát!

Will Smith
Jaden Smith
Jaden Smith
Will Smith
Will Smith
Jaden Smith
Jaden Smith
Will Smith
Jaden Smith
 

Jaden Smith a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

Will Smith a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

A statisztaként szereplő hajléktalanokat minimálbérért szerződtették, munkájukért cserébe ételt is kaptak. Sokan közülük ekkor már nagyon régóta nem kerestek pénzt.

(BSzabina)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.