Végre a mozikban a karantén időszakot követő első magyar film, Lóth Balázs a Másnaposok-szellemében rendezésében készült vígjátéka, a Pesti balhé .

Évekkel ezelőtt legjobb barátokként vettek részt bármilyen kalandban, csínytevéseik miatt a gyerekprogramok szervezőinek és a tanároknak bizonyára nem ők voltak a kedvencei. Idővel felnőttek, de továbbra se nőtt be a fejük lágya.
Valamennyien kicsapongó mókamesterek maradtak, kivéve Marcellt (Mészáros  Béla), akire rámosolygott a szerencse. Jól szituált mérnök lett belőle, de a boldogságot nem sikerült megtalálnia. Látszólagos komolysága ellenére azonban ő is enged a kísértésnek, és belemegy egy őrült tervbe. A csapat (Szabó Simon, Elek Ferenc, Petrik Andrea, Jászberényi Gábor, Inotay Ákos) ezúttal egy saját képet próbál bejuttatni egy aukcióra. Az események nem az elképzeléseik szerint haladnak, hiába avatnak be egy rafinált gazfickót (Reviczky Gábor) is, óriási felfordulást okoznak. Ez azonban nem szegi a kedvüket, hiszen épp ilyen élményre vágytak.

A film rendezői székét Lóth Balázs foglalhatta el (Drága örökösök, Pesti balhé ), míg a főbb szerepekben olyan hazai sztárokat láthatunk, mint Mészáros Béla, Petrik Andrea, Szabó Simon, Elek Ferenc, Inotay Ákos, Jászberényi Gábor és Hegedűs D. Géza. A forgatókönyvet Lóth Balázs, Kis-Szabó Márk és Inotay Ákos szerezte.

Íme 8 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A Pesti balhét eredetileg június 11-én mutatták volna be, azonban a koronavírus-járvány miatt végül augusztusra halasztották a premiert. Ez az első magyar játékfilm, melyet a veszélyhelyzet után mutatnak be a mozik.
  • A film első előzetesét 2019. december 11-én hozták nyilvánosságra.
  • A film forgatása 2019. tavaszán és nyarán zajlott Budapesten. A munkálatok július elején értek véget. A közel 30 forgatási helyszín között szerepelt a Skála Metró teteje, a Király fürdő valamint a kőbányai pincerendszer is.
  • A film operatőre a Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjjal kitüntetett Balázs István Balázs volt.
  • A film producerei közt találjuk Fülöp Pétert is, aki olyan Magyarországon forgatott hollywoodi filmeken is dolgozott, mint a Die Hard 5 vagy a World War Z.
  • A film forgatókönyvét az a Kis-Szabó Márk írta (Inotay Ákos mellett), aki korábban elnyerte az HBO Forgatókönyvíró versenyének fődíját.
  • A Pesti balhé a tévésorozatok világából érkező Lóth Balázs első egészestés mozifilmje.
  • A Pesti balhé a Filmalap 327 millió forintos támogatásával készült.

Hazai premierdátum: 2020.07.30.

A film előzetesét idefent tudjátok megnézni.