1 milliárdos feltételt szabott a Sony a Marvelnek, különben ugrik a Pókember 3A kép forrása: movieweb

A Marvelnek talán nem kell túlságosan aggódnia a múlt heti bevételek láttán, de ha igazak a hírek, a Sony elég kemény tárgyalópartner lehet.

A filmszakma egyik jeles újságírója, Richard Rushfield The Ankler című heti hírlevelében arról számolt be egy bennfentes információi alapján, hogy a Sony, aki továbbra is birtokolja Pókember megfilmesítési jogait, elég komoly feltétlelt szabott a Marvelnek a Pókember – Idegenben kapcsán. Mint írja:

''A Sony/Marvel/Pókemberben üzlet eredeti feltétele az volt, hogy a Sony abban az esetben engedélyezi a Marvelnek a harmadik filmet, amennyiben az Idegenben eléri az 1 milliárd dolláros bevételt. Amennyiben ez nem sikerül, a teljes irányítás visszakerül a Sonyhoz".

Bár ez elég szigorú feltételnek tűnik, a dolog végülis egyáltalán nem esélytelen. Jon Watts filmje alig néhány nappal a bemutatása után 588 milliós összbevételnél jár, és bár még 400 millió dollár hatalmas összeg, a következő hetek biztosan eldöntik a dilemmát. A Hazatérés 880 milliónál állt meg, és az első héten bő 30 millióval ment gyengébben, mint az Idegenben, mely a globális piacon is erősebben szerepelt.

Ezek alapján a Marvel bizakodva tekinthet a jövőbe, és persze minden efféle 'bennfentes' információt érdemes némi fenntartással kezelni. Nagyon meglepődnénk, ha adott esetben egy 900 milliós összbevétel, a parádés kritikai és közönségsiker után a Sony a végletekig kötné az ebet a karóhoz, és visszavenné a karaktert a harmadik szólófilmre.

A Pókember – Idegenben már a hazai mozikban!